Početna Auto 8619 pregleda

Ovo je najveća kolekcija VW Golfova na svijetu

Kolekcija Golfova
Vidi galeriju 1/6
Ovo je najveća kolekcija Volkswagena na svijetu Ovo je najveća kolekcija Volkswagena na svijetu Ovo je najveća kolekcija Volkswagena na svijetu Ovo je najveća kolekcija Volkswagena na svijetu Ovo je najveća kolekcija Volkswagena na svijetu Ovo je najveća kolekcija Volkswagena na svijetu

Odveć je poznato da su Volkswagenovi modeli izlošci brojnih kolekcionarskih garaža i muzeja diljem svijeta, ali jedan se kolekcionar među njima posebno izdvaja

Jozef Juza, kolekcionar iz Austrije, poznat je po najvećoj kolekciji Golfova na svijetu. On ih ima čak 114 iz različitih generacija modela, motora, opreme... Ono što ga izdvaja je podatak da u svojoj bogatoj kolekciji ima samo jedan jedini model, a kako sam priznaje najdraži su mu ipak primjerci iz prvih generacija.

Ferrari 250 GTO ZAPANJUJUĆE Ovo je Ferrari 250 GTO, najskuplje plaćeni oldtimer na svijetu

Kolekcija Golfova | Author: Volkswagen foto: Volkswagen

Ferrari F40 LM RIJEDAK PRIMJERAK Prodaje se Ferrari F40 LM za čak 5 milijuna eura

Ističe kako je njegova filozofija prilikom skupljanja bila da za pravu priliku posjeduje i pravi, odnosno odgovarajući Golf. Tu najviše pažnje plijene modeli poput Rallye Golfa s pravom trkaćom homologacijom, ručno izrađenoga limitiranog G60, ali i onoga iz prve generacije, s kliznim vratima.

Kolekcija Golfova | Author: Volkswagen foto: Volkswagen

VIDEO: Ovo je najbolja Honda NSX Type R na svijetu VIDEO Ovo je najočuvanija Honda NSX na svijetu

Valja spomenuti kako su u njegovoj kolekciji sve vrste, od ultraluksuznih do trkaćih, od GTI-ja do automobila koji su bili namijenjeni skupljanju smeća, ali i onih najrjeđih na svijetu, poput golfa s kliznim vratima, potpuno električnoga CitySTROMera ili čak prve generacije GTI-ja u režiji tuning-kuće Oettinger. Zadnji spomenuti automobil razvija 150 konja, unutrašnjost je izrađena iz najbolje kože, s elementima drveta, a ugrađen je čak i telefon.

Kolekcija Golfova | Author: Volkswagen foto: Volkswagen

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.