Početna Novosti 2262 pregleda

Ovo je Ferrari 250 GTO, najskuplje plaćeni oldtimer na svijetu

Ferrari 250 GTO
Vidi galeriju 1/4
Ovo je Ferrari 250 GTO, najskuplje plaćeni oldtimer na svijetu Ovo je Ferrari 250 GTO, najskuplje plaćeni oldtimer na svijetu Ovo je Ferrari 250 GTO, najskuplje plaćeni oldtimer na svijetu Ovo je Ferrari 250 GTO, najskuplje plaćeni oldtimer na svijetu

Jedan od najboljih primjeraka Ferrarija GTO prodan je američkom kolekcionaru Davidu MacNeilu za najvišu cijenu ikada plaćenu za jedan oldtimer - 80 milijuna dolara

Ferrari F40 LM RIJEDAK PRIMJERAK Prodaje se Ferrari F40 LM za čak 5 milijuna eura

Proizveden je 1963. godine i jedan je od 39 takvih primjeraka, a za razliku od uobičajenih crvenih, ovaj Ferrari GTO specifičan je po srebrno-žutoj kombinaciji boja. Zanimljivo je kako unatoč sudjelovanju na brojnim utrkama, ovaj automobil nikada nije sudjelovao u nesreći.

Ferrari 250 GTO | Author: Auto Classics foto: Auto Classics

Kako je mijenjao vlasnike, 'boravio' je u Španjolskoj, Francuskoj, Švicarskoj, Njemačkoj, a devedesetih godina restaurirala ga je tvrtka ‘DK Engineering’, specijalizirana za Ferrarijeve modele. Ferrari 250 GTO pokreće 3,0-litreni motor V12 koji razvija 300 ‘konja’.

Ferrari 250 GTO | Author: Auto Classics foto: Auto Classics

 


 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.