Početna Auto 161 pregleda

Prestanak proizvodnje: Audijeva sportska ikona odlazi u povijest

1
Vidi galeriju 1/4
Prestanak proizvodnje: Audijeva sportska ikona odlazi u povijest Prestanak proizvodnje: Audijeva sportska ikona odlazi u povijest Prestanak proizvodnje: Audijeva sportska ikona odlazi u povijest Prestanak proizvodnje: Audijeva sportska ikona odlazi u povijest

Na tržištu se pojavio 2006, a danas još uvijek ima sve što jedan superautomobil treba imati, no sve to nije važno ako nema kupaca...

1 | Author: MotorAuthority foto: MotorAuthority

Audi R8 više je od deset godina simbol supersportskih automobila iz Ingolstadta. Krase ga vrhunske vozne performanse i atraktivan i agresivan dizajn. No, čini se kako postaje sve manje popularan te se za njime potražnja stalno smanjuje.

1 | Author: MotorAuthority foto: MotorAuthority

Vrhunac prodaje doživio je 2008. godine kada je prodano 2935 primjeraka, a otada je ta brojka u nemilom padu. Čini se kako je prošla godina, u kojoj je prodano svega 1366 tih auta, bila od krucijalne važnosti za nastavak loze modela R8. Iz Audija su tako poručili da nove, treće generacije neće biti te da se okreću razvoju hibridnih i električnih vozila. Nagađa se da će ova sportska jurilica u prodaji biti još najviše dvije godine.

1 | Author: AUDI foto: AUDI

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.