Početna Auto 2760 pregleda

Rimac planira sljedeće godine proizvesti 18 novih automobila

FOTO: Rimac Automobili

Nakon spektakularne nesreće u kojoj je Richard Hammond uništio Rimčev automobil, tvrtka je prodala tri auta. Iz Rimca su otkrili i da će između 75 i 105 novih automobila završiti u SAD-u

Ovog vikenda proći će točno godina od trenutka kada je tvrtka Rimac Automobili definitivno zaokupila pozornost čitavog svijeta. Naime, 10. lipnja prošle godine Richard Hammond spektakularno je u Švicarskoj razbio Rimac Concept One.

1 C_TWO RASPRODAN Rimac već rasprodao gotovo svih 150 primjeraka modela C_Two!

Povodom te obljetnice Krešo Čorić, šef prodaje tvrtke Rimac Automobili, dao je intervju uglednome britanskom magazinu Autocar, u kojemu je taj događaj prozvao 'najboljom reklamom u povijesti'. Ustvrdio je da su toga dana prodana tri automobila. No, u razgovoru su se saznali neki novi detalji u vezi s očekivanim modelom C_Two, najbržim električnim autom na svijetu.

Rimac C2 | Author: Rimac Automobili foto: Rimac Automobili

Iz tvrtke tvrde da su prodali većinu od 150 planiranih primjeraka i da će ih između 75 i 105 završiti u SAD-u. U drugoj polovici ove godine trebali bi biti izrađeni prvi testni primjerci, a iduće će godine biti proizvedeno 18 prototipova koji će se koristiti za razna testiranja i homologaciju.

Honda i GM zajedničkim snagama razvijaju baterijske sustave PARTNERSTVO Honda i GM zajedničkim snagama razvijaju baterijske sustave

Primjerci za prodaju počet će se proizvoditi 2020. godine. Tvrtka trenutačno 90 posto zarade ostvaruje od prodaje tehnologije, a među kupcima su Aston Martin i Koenigsegg.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.