Početna Auto 2157 pregleda

Shelby razvio poseban Mustang samo za rent-a-car

Shelby Mustang Sixt
FOTO: AKM Factory

Pokreće ga 5,0-litreni motor V8 s velikim kompresorom i 10-brzinskim automatskim mjenjačem, ugrađene su nove suspenzije da bi se poboljšale značajke automobila u svim uvjetima, a stavljene su veće kočnice Brembo

Shelby GT350H | Author: shelby foto: shelby

Prije 53 godine tvrtka za iznajmljivanje vozila Hertz je, u suradnji sa Shelbyjem, pripremila novi program poznat kao 'rent-a-racer', a njegova glavna zvijezda bio Shelby GT350 H. Takvu verziju Mustanga pokretao je preinačeni motor V8 s 306 konjskih snaga, a vjeruje se kako je proizvedeno samo tisuću primjeraka ovakvoga H modela.

Zbog svoje rijetkosti, ali i posebnosti, takve je primjerke danas vrlo teško pronaći, a ako se slučajno nađe neki u prodaji, može postići cijenu od nekoliko stotina tisuća dolara

'BARN FIND' Shelby Mustang star pola stoljeća pronađen u garaži

Ova jedinstvena marketinška strategija ponovo je zaživjela 2006. i 2016. godine novim modelima Shelby GT-H, ali nažalost nije doživjela slavu kakvu su imali nekadašnji primjerci. Smatra se kakop je možda problem u promjeni tržišta, jer je Hertz nekad imao zamalo monopol u Americi, a danas je konkurencija sve jača. 

Naime, Shelby je prepoznao kakva je situacija na tržištu te odlučio promijeniti strategiju. Ovaj put američka 'tuning' tvrtka je ušla u suradnju s njemačkom kompanijom Sixt i razvila jedan vrlo poseban model – Shelby GT-S

Shelby Mustang Sixt | Author: AKM Factory foto: AKM Factory

Ovakav Shelby GT-S pokreće 5,0-litreni motor V8 s velikim kompresorom i 10-brzinskim automatskim mjenjačem. Ugrađene su nove suspenzije da bi se poboljšale značajke automobila u svim uvjetima, a ugrađene su i veće kočnice Brembo. 

Svaki Shelby GT-S dobit će Shelbyjev serijski broj i bit će uključen u službeni Shelby registar. Nakon što se automobili povuku iz najma bit će dostupni za kupnju, a novi vlasnici mogu vratiti Shelby GT-S u tvornicu za daljnja poboljšanja.

Shelby Mustang Sixt | Author: AKM Factory foto: AKM Factory

'Uvijek nastojimo povećati našu flotu premium automobilima koji donose strast i uzbuđenje, a ovo je model koji će definitivno obogatiti našu flotu', izjavio je Sebastian Birkel, voditelj Sixta u Americi. 

 

Bacite oko i na naš YouTube kanal:

(KLIKNI OVDJE)

Auto start YouTube kanal | Author: Auto start foto: Auto start

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.