Početna Auto 619 pregleda

Stigla je moćna verzija VW-ovog retro kombija

FOTO: Volkswagen

Najvažnija novost je ta da će se u produženu verziju udobno moći smjestiti sedam osoba, a tu su i snažniji pogoni te veća baterija

Volkswagenov retro električni kombi doživio je svoj debi u SAD-u. Volkswagen velikim modelom ID. Buzz slavi povratak moderne reinkarnacije hipi ikone, VW busa, u Sjevernu Ameriku te tamo ima prilično ambiciozne planove s njim. No ono što je važnije za nas, produžena i snažnija verzija, koja je predstavljena u SAD-u, stiže i na europsko tržište na europsko tržište.  

Author: Volkswagen foto: Volkswagen

Najvažnija novost je ta da će se u produženu verziju udobno moći smjestiti sedam osoba, za razliku od pet u standardnoj koja se već dulje prodaje u Europi. Automobil je dugačak 489 centimetara (25 cm duži), a raspored sjedala u unutrašnjosti je kao i u većini velikih monovolumena ili SUV-ova 2-3-2. Sjedala u srednjem redu mogu pe pomicati naprijed nazad za 20 cm što znači više ili manje mjesta u drugom ili trećem redu ili pak prtljažniku. Sjedala u drugom i trećem redu mogu se preklopiti, a ona u trećem redu i potpuno izvaditi iz automobila. Za one koji ne trebaju sedam sjedala nudit će se i verzije sa šest i s pet sjedala. U verziji s pet sjedala u prtljažnik stane čak 1340 litara, a sa svih sedam sjedala u funkciji dostupno je još uvijek 306 litara. 

Author: Volkswagen foto: Volkswagen

I u pogledu pogona produženi ID. Buzz donosi nekoliko velikih novosti. Koristi veću bateriju od kratke verzije. Njen kapacitet je 85 kWh, dok se manji model mora zadovoljiti s 77 kWh. I motor je osjetno snažniji. Dok se kratka verzija mora zadovoljiti s 204 KS, duža ima čak 286 KS. Pogon je na stražnje kotače, a maksimalna brzina je povećana na 160 km/h (manji ID. Buzz je ograničen na 145 km/h. Ubrzanje do 100 km/h traje 7,9 sekundi. Ne zna se koliko će baterija većeg kapaciteta utjecati na doseg, jer VW nije objavio nikakve informacije o tome ali su otkrili da je bateriju u ovom modelu moguće brže puniti, maksimalnom snagom od 200 kW.  

Author: Volkswagen foto: Volkswagen

Za one kojima ni 286 KS nije dovoljno, u ponudi će biti i verzija s dva motora i pogonom na sve kotače koja razvija čak 339 KS. Ona će stići tijekom 2024. godine, a do 100 km/h će ubrzavati za sportskih 6,4 sekundi. 

Author: Volkswagen foto: Volkswagen

Najvažnije novosti u unutrašnjosti, osim više mjesta, su novi head-up zaslon i unaprijeđeni infotainment sustav najnovije generacije. već osnovni model je vrlo bogato opremljen, a ponuda dodatne opreme je raskošna. Da bi ugođaj u unutrašnjosti bio potpun nudi se i najveći panoramski krov u ponudi VW-a. Dugačak je čak 154 cm, a širok 93 cm. Automatski se zamamljuje.

Author: Volkswagen foto: Volkswagen

Još se ne zna koliko će produženi ID.Buzz koštati i kada dolazi na naše tržište. 

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.