Početna Auto 14509 pregleda

Što se dogodi mjenjaču kad se na 100 km/h prebaci u 'rikverc'?

Što se dogodi kad pri 100 km/h prebacite u 'rikverc'?
Vidi galeriju 1/4
Što se dogodi mjenjaču kad pri 100 km/h prebacite u 'rikverc'? Što se dogodi mjenjaču kad pri 100 km/h prebacite u 'rikverc'? Što se dogodi mjenjaču kad pri 100 km/h prebacite u 'rikverc'? Što se dogodi mjenjaču kad pri 100 km/h prebacite u 'rikverc'?

Automobilski mjenjač za mnoge je poprilično komplicirana stavka pa se tako nikada nisu upuštali u detaljnije saznanje kako on funkcionira. Bez obzira na to, svi smo se jednom zapitali što se dogodi ako za velike brzine mjenjač prebacimo u 'rikverc'

Automobilska mehanika usavršava se već više od 100 godina te se uvijek prilagođava novijim trendovima. Tako se moderni mjenjači svakodnevno moraju prilagođavati snažnijim motorima, a da svejedno ostanu izdržljivi i efikasni. Bez obzira na to, neke stvari se ne mijenjaju, pa su tako svi automobili uvijek zadržali samo jednu brzinu, onu kojom se kreću unatrag

Što se dogodi kad pri 100 km/h prebacite u 'rikverc'? | Author: YouTube foto: YouTube

Svakoga vozača je barem jednom uhvatila znatiželja što se dogodi kada za brze vožnje prebaci mjenjač u položaj za 'rikverc'. S obzirom na to što se svi bojimo kobnih posljedica za naš automobil, uvijek ćemo imati naše internetske heroje koji će nam demonstrirati takve stvari na svojim vozilima. 

Volkswagen Golf R jost capito Šef VW-ova odjela za modele R: Bliži se kraj ručnih mjenjača

Odgovor na vječno pitanje pripremio nam je 'stručni' tim kanala mastermilo82 sa starim Opelom Astra. Prilikom ubacivanja mjenjača u 'rikverc', ništa se ne dogodi osim mnogo neugodnih zvukova i mirisa. Motor, mjenjač i spojka počinju služiti kao kočnica te jedino usporavaju vozilo. Kakve to posljedice na mehaniku mjenjača ima, možete detaljnije pogledati u videu. 

Što se dogodi kad pri 100 km/h prebacite u 'rikverc'? | Author: YouTube foto: YouTube

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.