Početna Auto 1085 pregleda

Suzukijevi senzori prepoznaju zaštitnu ogradu kao opasnost

Suzuki Jimny
Vidi galeriju 1/4
Suzukijevi senzori prepoznaju zaštitnu ogradu kao opasnost Suzukijevi senzori prepoznaju zaštitnu ogradu kao opasnost Suzukijevi senzori prepoznaju zaštitnu ogradu kao opasnost Suzukijevi senzori prepoznaju zaštitnu ogradu kao opasnost

Inženjeri iz Suzukija tvrde kako je za taj problem kriva kalibracija sustava AEB pa će, prema potrebi, napraviti nadogradnju softvera da bi ublažila problem

Australski magazin Car Advice imao je priliku testirati novi Suzuki Jimny po kalifornijskim prometnicama. Za vožnje novinar je primijetio kako sigurnosni senzori prepoznaju metalnu zaštitnu ogradu kao potencijalnu opasnost pa sigurnosni sustav započinje kočiti te preusmjeravati automobil dalje od ograde. 

Suzuki Jimny | Author: Suzuki foto: Suzuki

Inženjeri iz Suzukija tvrde kako je uzrok kalibracija sustava AEB, jer sustav ne bi trebao 'vidjeti' zaštitnu ogradu u blizini ceste kao potencijalnu opasnost. U Suzukiju su inženjeri započeli istragu te će, prem potrebi, napraviti nadogradnju softvera, koja bi ublažila ili riješilla problem.

Suzuki Jimny | Author: Suzuki foto: Suzuki

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.