Početna Auto 2524 pregleda

Svi Ferrariji ikada: Evolucija 'propetog konjića' kroz povijest

1991 Ferrari F40

Ovaj zanimljiv video prikazuje evoluciju svih Ferrarijevih automobila, cestovnih i onih namijenjenih utrkama. Izostavljeni su samo Ferrarijevi bolidi Formule 1

Enzo Ferrari počeo je kao vozač utrka, no pravu stvar je napravio kada je trkaće zamijenio poslovnim odijelom i posvetio se biznisu. Bio je rođeni vođa, najprije trkaćega tima Scuderia, a potom i proizvodnje automobila. Ovaj video osvrt je na obje strane njegova nasljedstva, počevši od cestovnih automobila. Enzo je jednom izjavio kako se bavi proizvodnjom cestovnih automobila samo da bi zaradio novac za svoju veliku strast, a to je pobjeđivanje na trkaćim stazama.

Author: Budgetdirect.com foto: Budgetdirect.com

Fascinantno je gledati u ovome videu evoluciju Ferrarija. Rani modeli imaju zaobljeniji izgled, koji je bio trend u razdoblju nakon Drugog svjetskog rata. No Ferrari je vrlo brzo prešao na karakterističan, radikalniji izgled. Postupne izmjene dizajna s još više bridova i oštrih linija dešavale su se 70-ih i 80-ih godina, kada je Ferrari tipizirao suvremeni dizajn superautomobila tog razdoblja.

Author: Budgetdirect.com foto: Budgetdirect.com

U novijoj eri Ferrari je vratio neke zaobljene linije iz prošlosti, ali nije posve odustao od stila oštrih linija. Gledamo li trkaće modele kronološki, vidjet ćemo dvije strane Ferrarija na stazi. S jedne strane Ferrari je uvijek volio doraditi cestovni automobil i odvesti ga na trkaću stazu, naprimjer F430 GTC. S druge strane, tvrtka je radila i trkaće automobile ne htijući ih ikada prilagodi cestovnoj upotrebi, kakav je 512 M.

Author: Budgetdirect.com foto: Budgetdirect.com

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.