Početna Auto 33 pregleda

Svjetska premijera tehnološkog čuda iz Stuttgarta

Mercedes-Benz E-klasa
Vidi galeriju 1/18
Svjetska premijera tehnološkog čuda iz Stuttgarta Svjetska premijera tehnološkog čuda iz Stuttgarta Svjetska premijera tehnološkog čuda iz Stuttgarta Svjetska premijera tehnološkog čuda iz Stuttgarta Svjetska premijera tehnološkog čuda iz Stuttgarta Svjetska premijera tehnološkog čuda iz Stuttgarta Svjetska premijera tehnološkog čuda iz Stuttgarta Svjetska premijera tehnološkog čuda iz Stuttgarta Svjetska premijera tehnološkog čuda iz Stuttgarta Svjetska premijera tehnološkog čuda iz Stuttgarta Svjetska premijera tehnološkog čuda iz Stuttgarta Svjetska premijera tehnološkog čuda iz Stuttgarta Svjetska premijera tehnološkog čuda iz Stuttgarta Svjetska premijera tehnološkog čuda iz Stuttgarta Svjetska premijera tehnološkog čuda iz Stuttgarta Svjetska premijera tehnološkog čuda iz Stuttgarta Svjetska premijera tehnološkog čuda iz Stuttgarta Svjetska premijera tehnološkog čuda iz Stuttgarta

Nova E-klasa, netom predstavljena na salonu automobila u Detroitu, prava je riznica modernih tehnologija. Osim sustava pomoći vozaču, s kojima je samo korak do autonomnoga vozila, odlikuju je profinjeni dizajn i učinkoviti motori

Korak u budućnost najkraći je opis nove E-klase. Upravo predstavljena deseta generacija najpopularnije i najprodavanije limuzine iz Stutgarta osim modernog dizajna stilski usklađenog s ostatkom game donosi i niz tehničkih inovacija.

One su zaslužne ne samo za udobnost nego i sigurnost. Brojni sustavi pomoći vozaču donose potpuno novi ugođaj u vožnji i još su korak bliže autonomnoj vožnji.

Mercedes-Benz E-klasa | Author: Daimler AG foto: Daimler AG

Aktivni sustav kočenja prepoznaje i pješake, drugi upozorava na smanjenje pažnje ili umor vozača, Drive Pilot održava pravilan razmak od vozila ispred, a ima i sustav za prepoznavanje znakova s ograničenjima brzine.

Dostupni su i sustavi pomoći u upravljanju koji može intervenirati u slučaju potrebe... Sustav za prelazak iz trake, upozorenje za mrtvi kut samo su neke od značajki, uključujući i mogućnost pomicanja vozila s parkirališnoga mjesta pomoću aplikacije na mobitelu.

Mercedes-Benz E-klasa | Author: Daimler AG foto: Daimler AG

U odnosu na prethodni model međuosovinski razmak veći je 65 mm, a ukupna duljina povećana je 43 milimetra.

Unatoč većim dimenzijama nova je E-klasa lakša i čvršća, te aerodinamički učinkovitija s rekordno malim koeficjentom otpora zraka (0,23).

Mercedes-Benz E-klasa | Author: Daimler AG foto: Daimler AG

Zasad je nova E-klasa dostupna s dva četverocilindrična motora, benzinskim E-200 (184 KS) i turbodizelskim E 220d (195 KS). Ponuda će biti nadopunjena dizelašima sa 150 KS i šesterocilindričnim s 258 KS, a od benzinskih će biti dostupni sa 183, 245 i 333 KS, te Plug-In Hybrid s 297 KS.

Mercedes za model 220d navodi prosječnu potrošnju od samo 3,9 l/100 km, a za benzinac također nevjerojatnih 5,7 l/100 km. Tome je djelomično zaslužan i 9G-TRONIC automatski mjenjač.

Mercedes-Benz E-klasa | Author: Daimler AG foto: Daimler AG

Unutrašnjost je priča za sebe. Materijali su vrhunski, mnogo je mogućnosti odabira boja i dezena, a ambijent je moguće osvijetliti u čak 64 boje, sve zahvaljujući LED tehnici.
Koliko su se dizajneri razigrali svjetlima ponajbolje govore opcijski dostupna stražnja svjetla koja osiguravaju detalj koji podsjeća na zvjezdanu prašinu, mliječnu stazu ili sjaj mlaznoga motora.

Ovaj efekt zvjezdane prašine postignut je inovativnom tehnologijom reflektora sa posebno konfiguriranom strukturom površine stražnjih svjetala, koja će imati premijeru u novoj E-klasi.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.