Početna Auto 222 pregleda

U Hrvatsku došao najsnažniji tvornički Civic Type-R

HONDA CIVIC TYPE-R
Vidi galeriju 1/10
U Hrvatsku došao najsnažniji tvornički Civic Type-R U Hrvatsku došao najsnažniji tvornički Civic Type-R U Hrvatsku došao najsnažniji tvornički Civic Type-R U Hrvatsku došao najsnažniji tvornički Civic Type-R U Hrvatsku došao najsnažniji tvornički Civic Type-R U Hrvatsku došao najsnažniji tvornički Civic Type-R U Hrvatsku došao najsnažniji tvornički Civic Type-R U Hrvatsku došao najsnažniji tvornički Civic Type-R U Hrvatsku došao najsnažniji tvornički Civic Type-R U Hrvatsku došao najsnažniji tvornički Civic Type-R

Honda Civic Type R stigla je na hrvatsko tržište. Najbrutalniji Type R kojega je Honda ikada proizvela razvija 310 KS i 400 Nm, a ubrzava za 5,7 sekundi, te juri najvećom brzinom 270 km/h

Honda Civic Type R je model koji su ljubitelji ove marke, ali i modela Typre-R, čekali pet godina. Nova Honda Civic Type R stigla je na hrvatsko tržište s početnom cijenom od 360.000 kuna. Radi se o najekstremnijem Type R-u kojega je Honda ikada proizvela. Ova „jurilica“ pomiče granice u klasi sportskih kompakata s pogonom na prednje kotače. Sa 310 KS najsnažniji je Civic Type-R s prednjim pogonom, a ujedno je prvi turbo u kombinaciji s VTEC tehnologijom.

HONDA CIVIC TYPE-R | Author: HONDA foto: HONDA

Iz Honde kažu kako je ovo cestovni automobil koji na svakodnevni asfalt donosi trkaće performanse. Glavne značajke automobila su 2,0 litreni benzinski VTEC turbo motor, napredni ovjes koji omogućuje zavidne vozne osobine i maksimalni prijenos snage na prednje kotače te +R mod koji regulira postavke ovjesa i rada motora s ciljem povećanja uzbuđenja u vožnji. Pored ovih izrazito sportskih značajki, automobil je zadržao prostranost i funkcionalnost osnovnog, „civilnog“ Civica sa petora vrata.

HONDA CIVIC TYPE-R | Author: HONDA foto: HONDA

Srce ovog iznimnog automobila čini novi 2,0 litreni benzinski VTEC turbo motor s izravnim ubrizgavanjem goriva, što daje najveću snagu 310 KS pri 6.500 o/min, a najveći okretni moment 400 Nm u rasponu je od 2.500 do 4.500 o/min. Za ubrzanje s mjesta do brzine 100 km/h treba 5,7 sekundi, a najveća brzina mu je 270 km/h. Sve ove iznimne performanse dostupne su uz prosječnu potrošnju od svega 7,3 l/100 km, a ispunjava Euro 6b normu..

CIVIC 2,0T i-VTEC Type-R – 360.000 kuna

CIVIC 2,0T i-VTEC Type-R GT - 383.900 kuna

HONDA CIVIC TYPE-R | Author: HONDA foto: HONDA

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.