Početna Auto 25 pregleda

Uskoro stiže i sedma generacija karavanske "petice"

BMW 5 Touring
Vidi galeriju 1/9
Uskoro stiže i sedma generacija karavanske "petice" Uskoro stiže i sedma generacija karavanske "petice" Uskoro stiže i sedma generacija karavanske "petice" Uskoro stiže i sedma generacija karavanske "petice" Uskoro stiže i sedma generacija karavanske "petice" Uskoro stiže i sedma generacija karavanske "petice" Uskoro stiže i sedma generacija karavanske "petice" Uskoro stiže i sedma generacija karavanske "petice" Uskoro stiže i sedma generacija karavanske "petice"

Dinamička izvrsnost, moćan eksterijer i napredna tehnološka rješenja najvažniji su atributi novog BMW-a Serije 5 u karavanskoj, odnosno Touring inačici

Nakon Detroita i predstavljanja nove, sedme generacije (G30) popularne "petice" u limuzinskoj Sedan izvedbi, BMW je upotpunio Seriju 5 i novom generacijom Touring modela (G31), odnosno karavana koji će zasigurno nastaviti dobrim putem prethodne F11 generacije. Nova Serija 5 Touring svjetlo dana ugledat će na ovogodišnjem ženevskom salonu, a bit će dostupna isključivo za europsko tržište na kojem uživa uspjeh proteklih 25 godina.

BMW 5 Touring | Author: BMW foto: BMW

Nova "petica" u salone stiže u lipnju. Temelji se na najnovijoj CLAR (Cluster Architecture) platformi, a ponuda će u početku obuhvaćati dizelske i benzinske četverocilindraše 520d s 190 KS i 530i s 252 KS. Moćni 6-cilindrični motori pokretat će 530d i 540i xDrive modele maksimalne snage 265, odnosno 340 KS. 

BMW 5 Touring | Author: BMW foto: BMW

S izuzetkom 520d, modela koji standardno dolazi sa šeststupanjskim ručnim mjenjačem, BMW 5 Touring krasit će osamstupanjski automatski Steptronic mjenjač, a u ponudi je također i xDrive pogon na sva četiri kotača.

BMW 5 Touring | Author: BMW foto: BMW

Cijene su trenutno poznate samo za njemačko tržište, a iznosit će 47.700 eura za osnovni 520d Touring, a najjači 540i xDrive stajat će 62.800 eura.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.