Početna Auto 129 pregleda

Ušminkani Civic želi povratiti svoj sportski imidž

HONDA CIVIC FACELIFT
Vidi galeriju 1/9
Ušminkani Civic želi povratiti svoj sportski imidž Ušminkani Civic želi povratiti svoj sportski imidž Ušminkani Civic želi povratiti svoj sportski imidž Ušminkani Civic želi povratiti svoj sportski imidž Ušminkani Civic želi povratiti svoj sportski imidž Ušminkani Civic želi povratiti svoj sportski imidž Ušminkani Civic želi povratiti svoj sportski imidž Ušminkani Civic želi povratiti svoj sportski imidž Ušminkani Civic želi povratiti svoj sportski imidž

Facelifting verzijom kreće se u repozicioniranje Civica kojim se želi doći do novih kupaca i ostvariti povratak na puteve stare slave i sportskog imidža. Nabrijana verzija Civic Type-R dolazi u kolovozu 2015.

Civic je najvažniji Hondin model dugačke i bogate povijesti. Kada je Civic u pitanju Honda je dugi niz godina njegovala sportski imidž, koji je nekoliko posljednjih godina ipak umanjen te se krenulo u smjeru komfora i stilu obiteljske limuzine. Civic za modelnu godinu 2015. doživio je klasičan facelifting, ili zatezanje bora, te su novosti tek na detaljima, a ujedno je Honda opet odlučna Civicu vratiti sportski imidž. Sve to u kombinaciji s niskom potrošnjom, visokom kvalitetom izrade i vrhunskim dinamičkim svojstvima tijekom vožnje pomoći će repozicioniranju Civica kojim se želi doći do novih kupaca i ostvariti povratak na puteve stare slave.

HONDA CIVIC FACELIFT  | Author: Davor Kindy foto: Davor Kindy

Na predstavljanju facelifting Honde Civic u Hrvatskoj u centru grada Zagreba, odmah u oči upadaju novi detalji kao što su novi oblik prednjeg i stražnjeg branika, nova maska motora, nova prednja i stražnja svjetla, maglenke, te novi oblik stražnjeg spojlera i sada puno izraženiji pragovi. Facelift je vidliv i na unutrašnjosti gdje smo odmah uočili nove materijale na sjedalima i oblogama, te novu instrumentnu ploču sada u crnoj boji s kromiranim ručicama vrata. Tu je i Honda Connect audio informatički sustav.

HONDA CIVIC FACELIFT  | Author: Davor Kindy foto: Davor Kindy

Svi sigurnosni sustavi iz dosadašnjeg modela se mogu naći i u facelifting verziji, a tu je i sustav AHA (Agile Handling Assist) koji pomaže kod brzih promjena smjera i naglih okretanja upravljača, npr. pri skretanju u kružnom toku i slično. Skupa sa VSA sustavom kontrolira putanju vozila, nježno uključuje kočnice na pojedinim kotačima čime pomaže skretanju vozila.

HONDA CIVIC FACELIFT  | Author: Davor Kindy foto: Davor Kindy

Facelift model Honde Civic već je u prodaji u Hrvatskoj. Početak ponude kreće benzinskim modelom Civic 1,4 i-VTEC Comfort po cijeni od 146.990 kuna, dok početni model pokretan dizelskim motorom Civic 1,6 i-DTEC Comfort starta cijenom od 187.790 kuna. Trenutni vrh ponude je model Civic 1,6 i-DTEC Lifestyle po cijeni od 217.880 kuna. Najskuplji model ipak će biti Civic Type-R koji će na hrvatsko tržište doći u kolovozu 2015. godine.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.