Početna Auto 56 pregleda

Uživo iz Ženeve: Ovako izgleda Volkswagenov auto budućnosti

1
Vidi galeriju 1/6
Uživo iz Ženeve: Ovako izgleda Volkswagenov auto budućnosti Uživo iz Ženeve: Ovako izgleda Volkswagenov auto budućnosti Uživo iz Ženeve: Ovako izgleda Volkswagenov auto budućnosti Uživo iz Ženeve: Ovako izgleda Volkswagenov auto budućnosti Uživo iz Ženeve: Ovako izgleda Volkswagenov auto budućnosti Uživo iz Ženeve: Ovako izgleda Volkswagenov auto budućnosti

Bit će potpuno podređen čovjeku, savršen za obitelj, a uz iznimnu udobnost krasit će ga umjetna inteligencija...

Volkswagen I.D. Vizzion predstavnik je posljednjega, petog stupnja autonomne vožnje, a cilj je njime pospješiti svakodnevni život prosječnoga čovjeka. Predviđa se da će se na tržištu pojaviti oko 2030. godine, a bit će potpuno drugačiji od standardnih vozila na koje smo navikli.

1 | Author: Autostart foto: Autostart

Otključava se glasovnim naredbama, a gestikulacijama upravlja hologramskim projekcijama infotainmenta. Najznačajnije promjene u odnosu na automobile na kakve smo navikli su u unutrašnjosti automobila, pa je tako potpuno izbačen upravljač i auto za vožnju koristi laserske, ultrasonične skenere i radar, pomoću kojih se samostalno kreće.

1 | Author: Autostart foto: Autostart

Unutrašnjost nalikuje nekom sofisticiranom baru u koji ste došli na nedjeljni ručak. Osim što će "brinuti" kako putnike dovesti što sigurnije i udobnije na odredište, brinut će se o zdravlju putnika, pa će tako određivati temperaturu i postavke vozila. Prozori se mogu elektronski zatamniti, a moći će se i prigušiti vanjske zvuke radi ugodnije vožnje.

1 | Author: Autostart foto: Autostart

Prepoznat će poziciju svakoga putnika kako bi mogao podesiti sjedala. Ako se na putu nađe kakav kafić upitat će vas želite li stati i popiti kavu. Vizzion nije potpuno lišen gumba, pa se pomoću dva gumba prema potrebi može zaustaviti vozilo ili promijeniti njegov smjer.

1 | Author: Autostart foto: Autostart

Mogućnost bežičnoga punjenja bit će revolucionarna tehnologija, do "stotke" će ubrzavat 6,3 sekunde, a najveća brzina iznosit će 180 kilometara na sat.

1 | Author: Autostart foto: Autostart

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.