Početna Auto 1369 pregleda

VIDEO: Mustangom 'prodriftao' cijeli Nürburgring

Drfitanje po Nurburgringu
Vidi galeriju 1/4
VIDEO: Mustangom 'prodriftao' cijeli Nürburgring VIDEO: Mustangom 'prodriftao' cijeli Nürburgring VIDEO: Mustangom 'prodriftao' cijeli Nürburgring VIDEO: Mustangom 'prodriftao' cijeli Nürburgring

Ford je kompanija koja već godinama, uz neke manje poznate, svoje automobile razvija na 'zelenome paklu'

Poznato je da kompanije često svoje automobile šalju na Nürburgring kako bi ih ondje testirale, a zatim i poboljšale njihove performanse, ali i kako bi se natjecale u postizanju vremenskoga rekorda, ovisno o klasi kojoj auto pripada. Ovaj put Fordov cilj nije bio lov dobroga prolaznog vremena nego pokušaj driftanja po cijeloj stazi.

Mehaničar uskočio i vozio utrku svjetskog prvenstva ZAMJENA Umjesto vozača mehaničar vozio utrku svjetskog prvenstva

Drfitanje po Nurburgringu | Author: YouTube foto: YouTube

Video koji je osvanuo na YouTubeu prikazuje kako mu je to i pošlo za rukom zahvaljujući poznatome drifteru Vaughnu Gittinu i njegovu Fordu Mustangu s 900 'konja'.  Ovo nije prvi takav pokušaj, ali je prvi propao zbog loših vremenskih uvjeta.
- Sve vrijeme bio sam izvan sigurne zone i vozio sam na rubu, a za vožnje stazom shvatio sam koliko ju zapravo slabo poznajem, a potpuno je drugačija percepcija staze kada njome jurite po boku - rekao je Gittin.

Drfitanje po Nurburgringu | Author: YouTube foto: YouTube

Istaknuo je i kako je u jednome trenutku jedva čekao da prođe prvu dionicu, nakon koje je morao stati zbog promjene guma. Laički rečeno, Gittin nije uspio cijelu stazu proći s jednim setom guma, jer je podloga 'zelenoga pakla' pretvrda pa se guma već nakon jedne dionice potpuno uništi.

Drfitanje po Nurburgringu | Author: YouTube foto: YouTube

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.