Početna Auto 2475 pregleda

Višak novca: Iz dosade pretvorio garažu u muzej automobila

Elitna Garaža
Vidi galeriju 1/8
Višak novaca: Pretvorio zgradu u muzej auta Višak novaca: Pretvorio zgradu u muzej auta Višak novaca: Pretvorio zgradu u muzej auta Višak novaca: Pretvorio zgradu u muzej auta Višak novaca: Pretvorio zgradu u muzej auta Višak novaca: Pretvorio zgradu u muzej auta Višak novaca: Pretvorio zgradu u muzej auta Višak novaca: Pretvorio zgradu u muzej auta

Prostor za automobile, osim uobičajenom klimatizacijom i ventilacijom, opremljen je kontrolom vlage, filterom čestica prašine i UV sustavom protiv bakterija

Elitna Garaža | Author: Robb Report foto: Robb Report

Postoji jasna linija koja označava razliku između garaže i muzeja automobila, a za većinu smrtnika ta linija je prilično široka. No stvari su malo zbunjujuće u svijetu ultrabogatih automobilskih entuzijasta, čije kolekcije nerijetko zasjenjuju i neke muzeje. Ako se kojim slučajem nalazite na rubu spomenute linije a imate mogućnosti i želju za prelazak na drugu stranu, evo prilike.

Elitna Garaža | Author: Robb Report foto: Robb Report

Na prodaju je elitni garažni kompleks u Malibuu, koji više sliči muzeju, a izgradio ga je inženjer Steve Goldman kako bi adekvatno smjestio svoju kolekciju automobila. Čini se kako je podigao stvar na viši nivo, ne bi li svoje skupocjene ljubimce očuvao u najboljem mogućem stanju.

Elitna Garaža | Author: Robb Report foto: Robb Report

Kompleks je velik 650 četvornih metara, a smješten je na imanju koje se proteže na više od 4000 kvadrata. Konstruiran je uglavnom iz metala i stakla te je opremljen impresivnim klimatizacijskim sustavom. Osim uobičajene klimatizacije i ventilacije, tu su kontrola vlage, filter čestica prašine i UV sustav protiv bakterija.

Elitna Garaža | Author: Robb Report foto: Robb Report

Goldmanova kolekcija sastoji se od 14 egzotičnih automobila, a valja izdvojiti: McLaren P1, LaFerrari, Porsche Carrera GT, Pagani Zonda, McLaren 12C. Među njima je i žuti Ferrari 360 iz 2002. godine, s 1000 konja, 1356 Nm okretnoga momenta i mjenjačem s trkaćeg glisera. Navodno ga je Goldman vozio jednom i to je bilo dovoljno da shvati koliko je opasno brz pa ga od tada drži u garaži.

Elitna Garaža | Author: Robb Report foto: Robb Report

U kolekciji je i unikatni Porsche 911 GT2, koji je dizajnirao Goldmanov bliski kućni prijatelj Alois Ruf. Kolekcija automobila nije uračunata u cijenu imanja, no vlasnik kaže kako se za razumnu cijenu spreman rastati s nekim primjercima iz svoje kolekcije. Ovaj prostor može primiti 25 automobila, a uz njega je i prostor u kojemu možete prenoćiti. Sve zajedno na prodaju je za malo više od 8 milijuna eura.

Elitna Garaža | Author: Robb Report foto: Robb Report

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.