Početna Auto 740 pregleda

Novi Peugeot 5008, najveći francuski SUV sa sedam sjedala

Peugeot 5008
Vidi galeriju 1/14
Novi Peugeot 5008, najveći francuski SUV sa sedam sjedala Novi Peugeot 5008, najveći francuski SUV sa sedam sjedala Novi Peugeot 5008, najveći francuski SUV sa sedam sjedala Novi Peugeot 5008, najveći francuski SUV sa sedam sjedala Novi Peugeot 5008, najveći francuski SUV sa sedam sjedala Novi Peugeot 5008, najveći francuski SUV sa sedam sjedala Novi Peugeot 5008, najveći francuski SUV sa sedam sjedala Novi Peugeot 5008, najveći francuski SUV sa sedam sjedala Novi Peugeot 5008, najveći francuski SUV sa sedam sjedala Novi Peugeot 5008, najveći francuski SUV sa sedam sjedala Novi Peugeot 5008, najveći francuski SUV sa sedam sjedala Novi Peugeot 5008, najveći francuski SUV sa sedam sjedala Novi Peugeot 5008, najveći francuski SUV sa sedam sjedala Novi Peugeot 5008, najveći francuski SUV sa sedam sjedala

Uživo iz Lisabona sa svjetske premijere najnovijega Peugeotova SUV-a

Naziv ostaje isti, ali koncept je u potpunosti jedinstven: novi Peugeot 5008 osvaja novo područje u C segmentu – kategoriju velikih SUV-ova sa sedam sjedala. Na tom obećavajućem tržištu cilj Francuza je nastaviti razvoj marke i podići je u viši cjenovni razred. 

Peugeot 5008 | Author: Auto start foto: Auto start

U unutrašnjosti se nalazi PEUGEOT i-Cockpit® iz najnovije generacije, a inovativni i gotovo futuristički koncept putnike u vozilu odvodi u originalni i visokokvalitetni svijet pun iznenađenja. Osim kompaktnog upravljača i velikoga dodirnog zaslona s dijagonalom 8 inča, novi PEUGEOT i-Cockpit® serijski nudi i izvanredni digitalni prikaz u visini očiju, s visokom razlučivošću i brojnim animacijama.

5008 | Author: Peugeot foto: Peugeot

Novi SUV s međuosovinskim razmakom 2,84 m nameće se kao najprostraniji u segmentu! Ukupna duljina vozila (4,64 m) i dalje je uravnotežena, iako je 19 cm dužii od novoga 3008 i 11 cm od prethodnoga modela 5008. Vanjske dimenzije novoga Peugeota 5008 i dalje su među najkompaktnijim među vozilima s velikim obujmom, a duljina pogoduje unutarnjoj prostranosti, čime je optimirana učinkovitost konstrukcije.

Peugeot 5008 | Author: Auto start foto: Auto start

Novi 5008 inovativan je zahvaljujući jedinstvenoj konfiguraciji na tržištu, koja obuhvaća tri zasebna jednaka sjedala podesiva po duljini i nagibu te sklopiva sjedala u drugome redu, dva zasebna i sklopiva sjedala u trećemu redu, koja se mogu izvaditi, te najveći obujam prtljažnika u klasi - 780 litara. 

Peugeot 5008 | Author: Auto start foto: Auto start

Već je na prvi pogled jasno kako ima sva obilježja SUV-a - dug i vodoravan poklopac motora, okomit prednji kraj i podignuta bočna linija karoserije. Sprijeda je jedinstvena maska s kromiranim krilcima, a straga se ističu sjajna crna letvica i LED svjetla opalnoga sjaja. 

Peugeot 5008 | Author: Auto start foto: Auto start

Sve izvedbe motora, bile benzinske ili dizelske, izrazito su ekološke s emisijom CO2 koja iznosi od 115 g/km u gami benzinskih motora i od 105 g/km u dizelskih motora. U ponudi motora je 1,2-litreni trocilindarski turbo benzinac od 130 KS sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem ili automatikom, 1,6-litreni četverocilindraš od 165 KS i 6-stupanjskom automatikom kao i dizelaši 1.6 sa 100 i 120 KS te 2,0-litreni od 150 i 180 KS. Pogon je iskljucivo na prednje kotače, a 4x4 neće biti  opcija. Za one željne van asfaltne vožnje na raspolaganju je elektronski sustav Advanced Grip Control sa pet programa ovisno o podlozi.

Peugeot 5008 | Author: Auto start foto: Auto start

Udoban je, osobito za dalja putovanja, a tu su pneumatski masažni sustav s osam točaka na prednjim sjedalima, audiosustav Hi-Fi Premium FOCAL®, panoramski krovni otvor itd. 

Peugeot 5008 | Author: Auto start foto: Auto start

Čitav niz sigurnosne opreme (Advanced Driver Assistance Systems) ugrađen je u seriji. Advanced Grip Control s funkcijom Hill Assist Descent Control (pomoć pri pokretanju na kosini), automatsko kočenje u nuždi, upozorenje na opasnost od sudara, sustav upozorenja na nepažnju vozača, prepoznavanje prometnih znakova, prilagodljivi regulator brzine s funkcijom za zaustavljanje (u paketu s automatskim mjenjačem) te aktivni sustav za nadzor mrtvoga kuta Park Assist i Visio Park (360°).

Peugeot 5008 | Author: Auto start foto: Auto start

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.