Početna Auto 71 pregleda

Zvijer koja liči na borbeni avion iz četiri cilindra razvija 700 KS

1
Vidi galeriju 1/8
Zvijer koja liči na borbeni avion iz četiri cilindra razvija 700 KS Zvijer koja liči na borbeni avion iz četiri cilindra razvija 700 KS Zvijer koja liči na borbeni avion iz četiri cilindra razvija 700 KS Zvijer koja liči na borbeni avion iz četiri cilindra razvija 700 KS Zvijer koja liči na borbeni avion iz četiri cilindra razvija 700 KS Zvijer koja liči na borbeni avion iz četiri cilindra razvija 700 KS Zvijer koja liči na borbeni avion iz četiri cilindra razvija 700 KS Zvijer koja liči na borbeni avion iz četiri cilindra razvija 700 KS

Planirana je proizvodnja samo pet ovakvih posebnih automobila po cijeni od 76.000 eura naviše...

1 | Author: Rezvani foto: Rezvani

SR-71 Blackbird svojevremeno je bio najbrži zrakoplov na svijetu i mogao je postići brzinu tri puta veću od brzine zvuka. Kalifornijska tvrtka Rezvani Motors upravo je u tom avionu pronašla inspiraciju za svoj projekt Beast Alpha X Blackbird. MMA borac Rampage Jackson već je rezervirao jedan, što znači da su ostala dostupna još četiri primjerka.

1 | Author: Rezvani foto: Rezvani

Ovu američku zvijer pokreće 2,5-litreni četverocilindrični turbomotor, tuniran s Cosworthovom i Carrillo komponentama. Zahvaljujući tome ukupna snaga ovoga bolida je 700 KS, a kupac može izabrati između šesterostupanjski ručni ili sekvencijalni mjenjač. Do stotke ubrzava samo 3 sekunde.

1 | Author: Rezvani foto: Rezvani

Također, kao opcija nudi se i karoserija načinjena iz karbonskih vlakana, s krovom targa, te zanimljiva vrata "sidewinder", za koja treba nadoplatiti 8000 eura. Tu su 18-inčni kotači s kočnim sustavom AP Racing i karbonsko-keramičkim diskovima u opciji. Ovaj jedinstveni automobil teži svega 952 kg, odnosno 885 kg u karbonskoj varijanti. Standardna verzija Beast Alphe košta 76.000 eura, Beast Alpha X s 535 KS stoji 128.000, a Beast Alpha X Blackbird čak 180.000 eura.

1 | Author: Rezvani foto: Rezvani

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.