Početna 20 pregleda

Čišći londonski hibridni taksi stiže i u druge europske gradove

Londonski taksi
Vidi galeriju 1/5
Čišći londonski hibridni taksi stiže i u druge europske gradove Čišći londonski hibridni taksi stiže i u druge europske gradove Čišći londonski hibridni taksi stiže i u druge europske gradove Čišći londonski hibridni taksi stiže i u druge europske gradove Čišći londonski hibridni taksi stiže i u druge europske gradove

Kineski vlasnici uložili su novac u razvoj novoga londonskog taksija koji će s proizvodnih traka u europske metropole stići već 2017.

Kultni i prepoznatljivi londonski taksi uskoro dobiva veliki makeover i ekološku nadogradnju. Novorazvijeni model imat će moderniji, ali i nadalje prepoznatljivi dizajn i hibridni pogon, a pogonom samo strujom moći će prijeći 55 kilometara. To ga čini itekako prihvatljivim za gradsku vožnju pa će osim po Londonu i ostalim gradovima Velike Britanije prvi put biti prometovati i po drugim europskim metropolama. Znakovito je što je prototip TX5 predstavljen u Parizu, gradu koji ima velike probleme s kvalitetom zraka i od idućeg mjeseca zabranjuje vožnju vikendom autima proizvedenim prije 1997.

Vlasnik marke je kineski Geely koji je uložio 400.000 eura u obnovu pogona u britanskome Coventryju gdje će se proizvoditi taksi TX5. Kapacitet je 36.000 komada godišnje, a nabavku su najavili gradovi poput Osla, Barcelone, Amsterdama i Berlina.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.