Početna Insider 791 pregleda

TOP 10 gradova u kojima je gotovo nemoguće prometovati

Gužva
Vidi galeriju 1/2
Gradovi u kojima je gotovo nemoguće prometovati Gradovi u kojima je gotovo nemoguće prometovati

Ako ste mislili da je u 'udarnom' razdoblju promet u Zagrebu gust, što bi se tek dogodilo da se u tome dobu dana nađete u nekom od najprometnijih gradova u Europi...

Gužva | Author: MAXIM SHEMETOVREUTERSPIXSE foto: MAXIM SHEMETOVREUTERSPIXSE

Učestali prometni kolapsi svakodnevica su zagrebačkih vozača, neki su postali imuni na to, a neke i dalje to često zna izbaciti iz takta. Za one kojima to predstavlja svakodnevnu mučninu donosimo podatak kojega bi se mogli sjetiti svakoga dana kad u zagrebačkoj vrevi trube i nekom spominju majku. Naime, Zagreba nema ni u top 25 najprometnijih gradova u Europi. Prema istraživanju konzultantske kuće Gocompare, Moskva je zauzela prvo mjesto na popisu gradova u kojima je promet u 'špici' najgušći. Moskovljani godišnje provedu čak 91 sat u gužvama na gradskim prometnicama, u stopu ih slijedi britanski London čiji građani, u vrijeme dolaska i odlaska na posao, za volanom sjede 73 sata. Na trećem se mjestu tog popisa smjestio veličanstveni Pariz čiji građani godišnje u gužvama 'ostave' nemalih 65 sati.

Potjera POTJERA VIDEO: Nevjerojatna policijska potjera u Zagrebu

Gužva | Author: Zarko BasicPIXSELL foto: Zarko BasicPIXSELL Na popisu TOP 10  našli su se još Oslo, Bruxelles, Berlin, Madrid, Rim i Stockholm. U TOP 25, njemačkih gradova ima čak sedam, a Rusi s njih pet ne zaostaju previše. U TOP 25 nije se našao nijedan naš ni grad s takozvanoga Balkana. Valja napomenuti da kad se o istoj temi raspravlja na svjetskoj razini, već šest godina zaredom prvo mjesto zauzima američki Los Angeles. Tamošnji vozači godišnje provedu prosječno nestvarna 102 sata za upravljačem za 'vrućih' gradskih gužvi.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.