Početna Insider 1657 pregleda

'Nijemci' zasad najmanje troše, ali još svi čekaju konkurenciju

Zašto je gorivo skupo i kad cijena nafte na tržištu pada?
FOTO: Arhiva

Na ljestvici najštedljivijih benzinskih automobila zasad nisu svi proizvođači jer mnogi još nisu objavili rezultate strožega testiranja

 

Ljestvica najštedljivijih benzinskih auta, prema  WLTP-u, novome ciklusu testiranja potrošnje, zasad izgleda zbunjujuće. Na njoj su gotovo isključivo njemački auti, a dominira Grupa VW. Razlog je vrlo jednostavan.

Kako su rezultati testiranja potrošnje po WLTP-u nerijetko mnogo lošiji od dosadašnjih (standard NEDC), proizvođači ih još drže u tajnosti i ističu mnogo povoljnije ‘stare’ vrijednosti potrošnje. Na to još imaju pravo, jer tek se od početka ove godine proizvođačima preporučuje, ali ne i nameće obveza isticanja potrošnje po protokolu WLTP protokolu. To bi se trebalo promijeniti iduće godine, a dotad će kupci definitivno biti zbunjeni različitim vrijednostima i standardima. 

WLTP | Author: Arhiva foto: Arhiva

Kako stvari stoje među onim proizvođačima koji su odlučili javno objaviti 'iskreniju' i realniju WLTP potrošnju možete vidjeti u tablicama sastavljenima uz pomoć njemačkog autokluba ADAC-a. 

* prosječna potrošnja benzina u litrama na 100 kilometara prema WLTP metodi mjerenja. Tvornički podaci | Author: 24sata foto: 24sata

Bacite oko i na naš YouTube kanal:

(KLIKNI OVDJE)

Auto start YouTube kanal | Author: Auto start foto: Auto start

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.