Početna Insider 9693 pregleda

Auti vrijedni milijune: Veliki sudar u Dubravi najskuplji je u povijesti?

Sudar BMW-a M3 i Audija R8 u Dubravi
Vidi galeriju 1/11
Veliki sudar u Dubravi najskuplji je u povijesti? Veliki sudar u Dubravi najskuplji je u povijesti? Veliki sudar u Dubravi najskuplji je u povijesti? Veliki sudar u Dubravi najskuplji je u povijesti? Veliki sudar u Dubravi najskuplji je u povijesti? Veliki sudar u Dubravi najskuplji je u povijesti? Veliki sudar u Dubravi najskuplji je u povijesti? Veliki sudar u Dubravi najskuplji je u povijesti? Veliki sudar u Dubravi najskuplji je u povijesti? Veliki sudar u Dubravi najskuplji je u povijesti? Veliki sudar u Dubravi najskuplji je u povijesti?

Nesvakidašnji sudar u zagrebačkoj Dubravi jučer je podigao puno prašine, jeste li znali da je ovaj sudar jedan od najskupljih u hrvatskoj povijesti, jer su u njemu sudjelovali automobili vrijedni milijune kuna?

Sudar BMW-a M3 i Audija R8 u Dubravi | Author: Davorin Višnjić / PIXSELL foto: Davorin Višnjić / PIXSELL

Spektakularni sudar u zagrebačkoj Dubravi bio je ujedno jedan od najskupljih u povijesti Hrvatske. Naime, sudarili su se Audi R8 i BMW M3, dva superbrza automobila o kojima prosječni građani Hrvatske mogu samo sanjati jer stoje milijune kuna. S obzirom na to da je Audi izuzetno oštećen, a BMW gotovo uništen i šteta u ovom sudaru je milijunska. 

Sudar BMW-a M3 i Audija R8 u Dubravi | Author: Davorin Višnjić / PIXSELL foto: Davorin Višnjić / PIXSELL

Crveni Audi, koji je skretao iz Avenije Dubrava, je R8 Spyder 5.2 FSI Quattro iz prošle generacije. Proizveden je između 2012. i 2015. godine i kao nov, sa svom opremom, stajao je više od 1,5 milijuna kuna.

Audi R8 V10 Spyder | Author: Audi foto: Audi

Ovaj sportski dvosjed je rasni superautomobil koji je velik dio tehnologije preuzeo od Lamborghinija. Ima ogroman motor V10 koji razvija 525 KS. Brzinu 100 km/h može razviti za samo 3,8 sekundi i pojuriti maksimalno 313 km/h. Vrijednost rabljenoga modela poput ovog iz sudara je između 800 tisuća i 1,1 milijuna kuna.

Audi R8 V10 Spyder | Author: Audi foto: Audi

Crni BMW, koji se velikom brzinom zabio u Audi, je M3, jedan od najbržih automobila toga proizvođača. Proizveden je između 2016. i 2018. godine i nov je stajao najmanje 800.000 kuna. Sportska limuzina svojim performansama ne zaostaje mnogo za Audijem.

BMW M3 | Author: BMW foto: BMW

Motor BMW-a M3 razvija 431 KS, brzinu 100 km/h postiže za 4,3 sekunde, a maksimalna brzina mu je elektronički ograničena na 250 km /h. Ipak, mnogi vlasnici modela M3 uklanjaju tu blokadu pa također može pojuriti gotovo 300 km/h.  Vrijednost rabljenog modela poput ovog iz sudara je između 500 i 700 tisuća kuna

BMW M3 | Author: BMW foto: BMW

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.