Početna 92 pregleda

VIDEO: Kako je najbrži Ferrari svih vremena pokleknuo pred našim Concept_One

Utrka
Vidi galeriju 1/10
VIDEO: Kako je najbrži Ferrari svih vremena pokleknuo pred našim Concept_One VIDEO: Kako je najbrži Ferrari svih vremena pokleknuo pred našim Concept_One VIDEO: Kako je najbrži Ferrari svih vremena pokleknuo pred našim Concept_One VIDEO: Kako je najbrži Ferrari svih vremena pokleknuo pred našim Concept_One VIDEO: Kako je najbrži Ferrari svih vremena pokleknuo pred našim Concept_One VIDEO: Kako je najbrži Ferrari svih vremena pokleknuo pred našim Concept_One VIDEO: Kako je najbrži Ferrari svih vremena pokleknuo pred našim Concept_One VIDEO: Kako je najbrži Ferrari svih vremena pokleknuo pred našim Concept_One VIDEO: Kako je najbrži Ferrari svih vremena pokleknuo pred našim Concept_One VIDEO: Kako je najbrži Ferrari svih vremena pokleknuo pred našim Concept_One

Automobili koji su mjerilo za ubrzanje poklekli su pred električnim supersportašem iz Svete Nedelje

U videu Archieja Hamiltona, britanskog vozača i YouTubera koji je samo u jednome danu imao 300.000 pregleda otkrivamo tehničke specifikacije automobila koje je Concept_One pobijedio na utrci ubrzanja. Najbrži serijski obiteljski električni auto, Tesla S u najsnažnijoj P90D izvedbi bio je uvjerljivo sporiji. Ipak, performanse su mu impresivne. S elektromotorima snage 496 KS s mjesta do 100 km/h ubrzava za 3,3 sekunde, a najveća brzina elektronički je ograničena na 250 km/h.

Još impresivnije su mogućnosti LaFerrarija, najbržeg serijskog Ferrarija svih vremena. Riječ je o nasljedniku modela Enzo, hibridnom monstrumu s V12 benzinskim motorom obujma 6,3 litre i snage 800 KS. Opremljen je i KERS hibridnom tehnologijom iz Formule 1 koja mu osigurava dodatnih 163 KS. Ukupna mu snaga iznosi 963 KS i postiže najveću brzinu od 350 km/h.

Jednako impresivni su i podaci o ubrzanju. Od 0 do 100 km/h stiže za 2,9 sekundi, 200 km/h postiže za manje od 7 sekundi, a 300 km/h dostiže za 15 sekundi. Rimac Concept_One u okršaju s najbržim Ferrarijem od 0 do 100 km/h ubrzao je za 2,69 sekundi, a četvrtinu milje, odnosno udaljenost od 402 metra prešao je za 9,92 sekundi.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.