Početna Magazin 35 pregleda

Katalonski proces: Automobili ne bi smjeli postati žrtve politike

Seat
Vidi galeriju 1/5
Katalonski proces: Automobili ne bi smjeli postati žrtve politike Katalonski proces: Automobili ne bi smjeli postati žrtve politike Katalonski proces: Automobili ne bi smjeli postati žrtve politike Katalonski proces: Automobili ne bi smjeli postati žrtve politike Katalonski proces: Automobili ne bi smjeli postati žrtve politike

Seatovo sjedište i proizvodni pogoni nalaze se u Martorellu, mjestu nedaleko od Barcelone, koji geografski pripada području Katalonije

Luca de Meo, prvi čovjek Seata, nedavno je izjavio kako će se tvrtka nakon referenduma prilagoditi novonastalim uvjetima. Smatra da bilo kakve političke i ekonomske promjene ne bi trebale mijenjati poslovnu strategiju tvrtke, no ističe kako je Seat duboko ukorijenjen u Barceloni i Kataloniji, ali i Španjolskoj. Tvrtka je trenutno u povijesnom usponu pa bi eventualni zastoji u proizvodnji mogli naštetiti kompaniji. Iz Seata zasad nema službenih izjava ni javnog političkog mišljenja o trenutnoj situaciji, no neke su tvrtke objavile planove u slučaju ako Katalonija postane neovisna država.

Seat | Author: Seat foto: Seat

Iz poznatog avioprijevoznika Ryanaira stižu informacije kako je već sada povećao broj letova u katalonskim zračnim lukama. U međuvremenu je tvrtka Tesla otvorila svoj prvi centar u Španjolskoj, u katalonskom gradu l'Hospitalet de Llobregatu. S druge strane pak, prehrambeni div Naturhouse preselio je sjedište u Madrid, navodno iz operativnih razloga. Sve u svemu, jasno je da dugotrajna neizvjesnost može paralizirati ulaganja i daljnji razvoj inače vrlo bogate regije.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.