Početna Magazin 49 pregleda

Nakon 2019. na ceste stiže duplo više novih Lamborghinija

Lamborghini Huracan LP610-4 Spyder
Vidi galeriju 1/6
Nakon 2019. na ceste stiže duplo više novih Lamborghinija Nakon 2019. na ceste stiže duplo više novih Lamborghinija Nakon 2019. na ceste stiže duplo više novih Lamborghinija Nakon 2019. na ceste stiže duplo više novih Lamborghinija Nakon 2019. na ceste stiže duplo više novih Lamborghinija Nakon 2019. na ceste stiže duplo više novih Lamborghinija

Lamborghini je u cijelome svijetu lani prodao rekordnih 3.245 vozila, a samo u SAD-u više od tisuću, a od 2019. planiraju udvostručiti proizvodnju zbog čega će i zaposliti stotine radnika

Proizvođač luksuznih automobila Lamborghini očekuje da će 2019., nakon što na tržište izbaci novi SUV, proizvodnju najmanje udvostručiti na 7.000 vozila godišnje, no i da pritom neće izgubiti fokus s proizvodnje super sportskih vozila, izjavio je izvršni direktor Lamborghinija Stefano Domenicali.

Lamborghini Aventador Miura Homage | Author: Lamborghini foto: Lamborghini

Domenicali je Reutersu naveo kako kompanija planira zadržati godišnju proizvodnju super sportskih vozila na 3.500 komada. Lamborghini, u vlasništvu njemačkog Volkswagena, s prodajom novog SUV-a kreće 2018. s početnom cijenom od oko 200.000 dolara. 

Lamborghini Centenario Roadster | Author: Lamborghini foto: Lamborghini

Izvršni direktor Lamborghinija istaknuo je u razgovoru za Reuters kako će se kompanija iznimno truditi da godišnje proda najmanje 3.500  SUV-ova, za koje već sada postoji veliki interes u SAD-u i drugim zemljama. Lamborghinijev SUV će, po njemu, u tom segmentu vozila biti nov i iznimno važan igrač na svjetskom tržištu.

Lamborghini Aventador LP750-4 SV Roadster | Author: Lamborghini foto: Lamborghini

Domenicali, koji je u veljači postao prvi čovjek te cijenjene talijanske kompanije, istaknuo je kako mu je plan povećati prodajnu mrežu u svijetu sa sadašnjih 132 dilera na njih 160.  Trećina trgovaca tom prestižnom auto markom nalazi se u SAD-u, njihovom najvećem tržištu. 

Lamborghini Huracan LP610-4 Spyder | Author: Lamborghini foto: Lamborghini

Lamborghini je u cijelome svijetu lani  prodao rekordnih 3.245 vozila, a samo u SAD-u više od tisuću. Zbog najavljenog povećanja proizvodnje zapošljavaju i 500 novih radnika ali i udvostručuju površinu svoje tvornice u Sant'Agati, što je dio lani najavljene investicije vrijedne stotine milijuna eura. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.