Početna Magazin 5471 pregleda

San svih radnika: TOP 5 poslodavaca njemačke autoindustrije

Top 5

Kada bi u nas radnike cijenili barem upola kao u Njemačkoj život bi bio lakši, a naši mladi ne bi tražili bolji život u europskim zemljama

Top 5 | Author: AutoZeitung foto: AutoZeitung

Njemačka već godinama slovi kao jedna od 'obećanih' zemalja u kojima je moguće raditi i zaraditi. Svi želimo poslodavca koji će nam po završetku godine isplatiti nekakav bonus, a u Njemačkoj oni dosežu i 10.000 eura

Prisjetimo se kako je prosječna godišnja plaća u Hrvata 77.208 kuna, što je jednako jednome godišnjemu bonusu u Porscheu. Naime, svakome je radniku Porschea početkom 2019. na račun sjelo 9700 eura bonusa, što je rezultat uspješne poslovne godine.

Top 5 poslodavca njemačke | Author: Total 911 foto: Total 911

U stopu Porschee prati veliki BMW. On je na konto uspješne poslovne godine na račune svojih zaposlenika u Njemačkoj isplatio po 9175 eura bonusa. Za takav tretman isplati se spakirati kofere i potražiti bolje sutra u BMW-ovoj kompaniji.

BMW | Author: BMW foto: BMW

Malo manje podatne ruke bili su u Mercedesu. Svojim su zaposlenicima odlučili isplatiti po 4900 eura. To je gotovo jednako kao i polugodišnja hrvatska plaća. Škrto, zar ne?

Mercedes | Author: MERCEDES foto: MERCEDES

Nezadovoljni su i radnici popularnoga 'Gospodara prstenova'. Audi je izuzetno dobru prodaju u 2018. godini okrunio raznim bonusima, a 'malim' je radnicima odlučio isplatiti 'mizeriju' – samo po 4800 eura. Šalu na stranu, svi su radnici i više nego zadovoljni time.

Audi | Author: Handelsblatt Global Edition foto: Handelsblatt Global Edition

I za kraj smo ostavili popularni VW, koji je svoje čelne ljude nagradio paprenim 'ciframa', što je bilo i za očekivati s obzirom na rekorde koje su ostvarili u prošloj godini. Malo manje sreće imali su najzaslužniji za taj uspjeh, a to su 'šljakeri'. Isplaćen im je bonus u iznosu 4750 eura, a tijekom godine bit će im uplaćene i godišnje subvencije – 27,5 posto mjesečne plaće.

VW | Author: Naples Herald foto: Naples Herald

Iz svega navedenoga da se zaključiti kako radnici ovih njemačkih kompanija uživaju beneficije kakve mi u Hrvatskoj možemo samo sanjati. Za ovakve uvjete vrijedi spakirati kofere i bolje sutra potražiti u njemačkoj autoindustriji.

 

Pogledajte naš test luksuzne Toyote Camry:

Auto start YouTube kanal | Author: Auto start foto: Auto start

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.