Početna Magazin 34 pregleda

Škoda želi unaprijediti pogon za električna vozila u glavnoj tvornici

Škoda
Vidi galeriju 1/3
Škoda želi unaprijediti pogon za električna vozila u glavnoj tvornici Škoda želi unaprijediti pogon za električna vozila u glavnoj tvornici Škoda želi unaprijediti pogon za električna vozila u glavnoj tvornici

Logistička podrška Škode intenzivno radi na uporabi pogona napajanja baterija električnih vozila u glavnoj tvornici u svom gradu Mlada Boleslav

U sklopu pilot projekta, električna vuča traktora s dvije prikolice opremljena je solarnim panelima. Fotonaponski moduli pune litij-ionsku bateriju tijekom rada. Iz Škode očekuju da će godišnje uštedjeti barem 10% snage pomoću solarne energije.

Škoda | Author: Škoda foto: Škoda

Fotonaponska tehnologija primjenjivat će se na velikoj skali, ako bude uspješna. Solarni paneli pune baterije vozila s punim kapacitetom preko vikenda, a baterija napaja električnu vuču kamiona s rasponom pokrivanja od 70 kilometara. Svakog dana operacije, moguće je izmjeriti duljinu svakog ciklusa punjenja te količinu energije dobivenu iz struje. Podaci se kontinuirano pohranjuju i obrađuju na Škodinom sveučilištu.

Škoda | Author: Škoda foto: Škoda

Jedan od Škodinih ciljeva je koristiti alternativne izvore energije, a u razdoblju između 2010. i 2015. godine tvrtka je uspjela smanjiti svoj utjecaj na okoliš za 35,8% zahvaljujući smanjenju potrošnje energije i vode te emisije CO2.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.