Početna Magazin 66 pregleda

Smogovci napustili BBC i prelaze na ITV

TOP GEAR
Vidi galeriju 1/9
Smogovci napustili BBC i prelaze na ITV Smogovci napustili BBC i prelaze na ITV Smogovci napustili BBC i prelaze na ITV Smogovci napustili BBC i prelaze na ITV Smogovci napustili BBC i prelaze na ITV Smogovci napustili BBC i prelaze na ITV Smogovci napustili BBC i prelaze na ITV Smogovci napustili BBC i prelaze na ITV Smogovci napustili BBC i prelaze na ITV

Jeremy Clarkson, nakon objave da je BBC našao zamjenu za njega u još “luđem” radijskom voditelju Chris Evensu dao nagovijestiti da radi konkurentski show za ITV, Netflix i Amazon

Jeremy Clarkson, Richard Hammond i James May nisu dugo čekali objaviti što namjeravaju raditi nakon što ih je BBC uklonio iz Top Geara, jednog od najgledanijeg TV showa. Samo nekoliko dana nakon što je britanska nacionalna multimedijalna katedrala duha obznanila kako je za voditelja kultne automobilske emisije izabrala Chris Evensa, jednog od najpoznatijih radijskih voditelja na BBC-u te vlasnika jedne od najvećih kolekcija raritetnih automobila…, uslijedio je odgovor trolista koji je čvrsto odlučio svoju sudbinu potražiti negdje drugdje.

TOP GEAR | Author: PIXSELL foto: PIXSELL

 S kapitalom od 350 milijuna gledatelja i fanova širom svijeta, koje su priskrbili u posljednjih petnaestak godina vodeći nevjerojatnu kombinaciju edukatvnivno-zabavnog programa, nisu trebali brinuti dugo za budućnost. Vjerojatno je trojac iz Londona mogao i ranije riješiti poslovne probleme, no priroda spora s BBC-om ih je natjerala da ne povuku prvi potez.

TOP GEAR | Author: PIXSELL foto: PIXSELL

Sad kad je to uradila nacionalna TV kuća nije bilo zapreka da i Jeremy Clarkson za Guardian indirektno ne otkrije kakve planove ima s nerazdvojnim poslovnim partnerima i prijeteljima.  Već za nekoliko tjedana očekuju se prvi televizijski kadrovi nenadmašnog trolista. Njih će u zajednički projekt, najvjerojatnije upakirati tri velike televizijske i producentske kuće. ITV, Netflix i Amazon to još izrijekom nisu potvrdili, no šuškanja, a i Clarksonovi potezi vode prema posve novoj emisiji o automobilima koja će biti ljuta konkurencija Top Gearu.

TOP GEAR | Author: PIXSELL foto: PIXSELL

Nimalo čudno, jer na ITV-u kao producent radi Andy Wilman, koji ne samo da je dobar prijatelj i bivši djelatnik Jeremy Clarksona, već je jednako tako i u odličnim odnosima s Peterom Finchamom, direktorom jedne od najpopularnijih britanskih TV mreža. Njemu hitno treba injekcija adernalina, jer izgubio je prava prijenosa utakmica Uefa Champions Leaguea. Finchamonova ITV postaja s gubitkom prava prijenosa utakmica Barcelone, Manchester Citya, Uniteda, Chelsea, PSG-a, Bayerna…, našla se u ogromnim problemima.

Clarkson, Hammond i May spremaju osvetu

Jeremy Clarkson, Richard Hammond i James May došli su mu kao as na desetku i ne samo što je odlučio otvoriti im vrata kompanije, podario im je i mogućnost stvaranja mega projekta, za što su zainteresirani Netflix i Amazon. Kad se tri velike privatne kompanije udruže bit će to platforma na kojoj će čuvena trojka automobilističkih prezentera i zabavljača moći parirati emisiji koju su godinama stvarali na BBC-u. Sve ovo plasirano je u javnost u proteklih nekoliko dana, a dodatno se zarolalo s objavljivanjem BBC-a da su našli “luđeg od ludog” (Chris Evans/Jeremy Clarkson).

TOP GEAR | Author: PIXSELL foto: PIXSELL

Zanimljivo, sam je Clarkson još prošlog tjedna ostavljao otvorena vrata suradnji s BBC-om, a onda je čaša pukla. Kako i ne bi kad je sve do posljednjeg trenutka intenzivno pregovarao o mogućem povratku/nastavku rada na Top Gearu. Ipak, razgovori su Clarksona uvjerili da nema što više raditi na BBC-u i da bi bilo nemoguće raditi show koji mu je postao odbojan. Za britanski Sun je izjavio: - Razgovarao sam s čelnicima BBC-a. Pitali su me, a kako bi to izgledalo kad bi nastavili tamo gdje smo stali? Što sam im mogao reći izuzevši da bi to bilo teško i da to zahtjeva interakciju, a nikako indiferentnost koja traje evo već puna tri mjeseca.

TOP GEAR | Author: PIXSELL foto: PIXSELL

Teško bi bilo nastaviti raditi show koji više ne želim raditi. O detaljima nove emisije s tri nove televizijske kuće ne zna se puno, no činjenica je da su Clarkson i družina magnet za gledatelje i unosna poslovna mogućnost za  ITV, Netflix i Amazon. Zanimljivo, za njih su bili zainteresirani i Sky te Channel 4, dvije mega televizijske kuće koje su im obećavale i više novaca.

TOP GEAR | Author: PIXSELL foto: PIXSELL

On u ovom slučaju nije imao presudnu ulogu, jer Clarkson, May i Hammond žele imati apsolutno otvorene ruke i okružje koje ih neće sputavati. Oni su zapravo svojevrsni britanski Smogovci, ekipa koja se druži i radi skupa – bez komformizma i ucjena.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.