Početna Magazin 166 pregleda

Što učiniti kada natočite pogrešno gorivo? Samo smireno i bez panike

1
Vidi galeriju 1/4
Što učiniti kada natočite pogrešno gorivo? Samo smireno i bez panike Što učiniti kada natočite pogrešno gorivo? Samo smireno i bez panike Što učiniti kada natočite pogrešno gorivo? Samo smireno i bez panike Što učiniti kada natočite pogrešno gorivo? Samo smireno i bez panike

Većini se vozača barem jednom dogodilo da su posegnuli za eurosuperom i počeli ga točiti u dizelski automobil. U tome slučaju najvažnija je brzina reakcije...

Dolazite na benzinsku postaju, počinjete točiti gorivo i potom primijetite kako u vaš benzinac sipate dizel ili obratno... Slijede šok, nevjerica i postavljanje pitanja "kako mi se to moglo dogoditi"? No, vjerovali ili ne, postoji i dobra strana ulijevanja krivoga goriva, a to je - količina.

1 | Author: Dusko Jaramaz/PIXSELL foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ako je natočeno manje od pet posto ukupnoga kapaciteta spremnika krivo će se gorivo "izgubiti" u velikoj količini "pravoga". U praksi to znači da u spremniku za 40 litara točenje manje od dvije litre pogrešnoga goriva neće uzrokovati nikakve probleme, naravno ukoliko ga potom do vrha punite odgovarajućim gorivom.

1 | Author: Hrvoje Jelavić/PIXSELL foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Ako vozač ipak ne primjeti pogrešku i ulije previše dizela u benzinca ili obratno najbolje je rješenje odmah pozvati vučnu službu i, najbitnije - ne pokušavati upaliti automobil. Tako gorivo neće dospjeti u sustav ubrizgavanja, pa će šteta biti manja, a ispumpavanje jednostavnije i jeftinije.

1 | Author: Hrvoje Jelavić/PIXSELL foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.