Početna Magazin 38 pregleda

Što učiniti u trenutku kada pukne guma?

1
Vidi galeriju 1/6
Što učiniti u trenutku kada pukne guma? Što učiniti u trenutku kada pukne guma? Što učiniti u trenutku kada pukne guma? Što učiniti u trenutku kada pukne guma? Što učiniti u trenutku kada pukne guma? Što učiniti u trenutku kada pukne guma?

Svima se može dogoditi, jednostavno uvijek je moguće i zato smo pripremili nekoliko savjeta o tome što učiniti kako biste se sigurno zaustavili i zatim nastavili put...

1 | Author: OnAllCylinders foto: OnAllCylinders

Ne kočiti naglo

Bezbrižno se vozite autocestom brzinom 130 km/h i gledate svoja posla. Odjednom čuje se snažan prasak i auto naglo skrene. U ovome trenutku saznajete da je jedna od guma na automobilu - probušena. Prva i krucijalna stvar je, osim što treba biti koncentriran tijekom cijele vožnje, da ne počnete naglo kočiti. Iznimno je važno da sve reakcije budu uglađene i uravnotežene, jer jedino će se tako automobil uspjeti mirno zaustaviti. Pritisnete li kočnicu prenaglo ili prejako, može doći do izvrtanja i težih posljedica. 

1 | Author: Goran Jakuš/PIXSELL foto: Goran Jakuš/PIXSELL

Postupno smanjivati brzinu

Na papučici gasa također treba biti uravnotežen i ravnomjeran, jer će se u tako automobil polako sam zaustaviti, u razmaku nekoliko stotina metara. Važno je postupno smanjivati brzinu jer će se tako smanjiti mogućnost izvrtanja ili vrludanja po cesti. 

1 | Author: The Jagged Word foto: The Jagged Word

Zamijeniti gumu rezervnom

Ako u prtljažniku imate rezervni kotač s gumom, zamijenite onaj s oštećenom gumom. To se radi tako da ručnom dizalicom koju biste trebali imati u autu, podignete auto i zamijenite kotač.

1 | Author: OnAllCylinders foto: OnAllCylinders

Ako nemate rezervni kotač, probušenu gumu moguće je privremeno osposobiti sprejem koji se može kupiti u trgovinama autodijelovima. On probušenu gumu napuni pjenom/gelom, koja će omogućiti da se dovezete k vulkanizeru. 

1 | Author: YouTube foto: YouTube

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.