Početna Magazin 24 pregleda

Vozači oprez! Djeca su krenula u školu! Smanjite gas!

AKCIJA: POŠTUJTE NAŠE ZNAKOVE
Vidi galeriju 1/2
Vozači oprez! Djeca su krenula u školu! Smanjite gas! Vozači oprez! Djeca su krenula u školu! Smanjite gas!

Počela je škola pa usporite i povećajte pažnju kako bi zaštitili prvašiće – Policija početkom školske godine provodi tradicionalnu akciju 'Poštujte naše znakove'

Počela je nova školska godina, što znači kako će se uz osnovnoškolce i srednjoškolce, na cestama i ulicama naći i prvašići, djeca koja prvi put kreću i školu te u velikom broju samostalno bez pratnje odraslih idu od kuće do škole. Zato molimo vozače za znatno pojačan oprez kako ne bi djeca stradala u prometu. Od 1995. godine policija tijekom rujna, mjeseca u kojem počinje školska godina, diljem zemlje provodi akciju 'Poštujte naše znakove!', kojom se, kako je već svima zasigurno poznato, želi zaštititi najugroženiju skupinu sudionika u prometu - djecu, ali i odrasle, prvenstveno vozače raznih prometala, još jednom podsjetiti da uvijek paze na njih

U skladu sa svim navedenim, policijski službenici i predstavnici tijela jedinica lokalne i područne samouprave nadležnih za promet proveli su pregled prometnica i prometne signalizacije u blizini škola prije početka školske godine. Tijekom rujna policijski službenici držat će dvadesetominutna predavanja i razgovor u svim prvim razredima osnovnih škola i upoznati djecu s temeljnim pravilima sigurnog sudjelovanja u prometu. Pri tom će učenicima podijeliti prigodni promidžbeni materijal – reflektirajući prsluci, a policijski službenici bit će nazočni i na prvom roditeljskom sastanku učenika prvih razreda.

AKCIJA: POŠTUJTE NAŠE ZNAKOVE | Author: MUP foto: MUP

Cilj je roditeljima u kratkom izlaganju izložili najvažnije poruke o sigurnom sudjelovanju njihove djece u prometu. Kako bi se smanjio broj stradalih, a posebno najmlađih, policija najavljuje čitav niz akcija. Valja napomenuti i kako će policija pojačati nadzor prometa u blizini škola tijekom rujna, posebice u vrijeme početka i završetka nastave. Prema vozačima koji ne poštuju prednost prolaska pješaka na obilježenom pješačkom prijelazu poduzimat će se sve zakonom propisane mjere.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.