Početna Moto 120 pregleda

Europsko Vespa prvenstvo u preciznoj vožnji u Hrvatskoj

Ovo „Europsko prvenstvo“ prvo je koje se održava izvan Italije od 1954. godine, a na njemu će nastupiti do 150 natjecatelja iz Hrvatske, Italije, Austrije, Njemačke, Francuske, Belgije, Slovenije, Srbije, Mađarske, Bugarske...

Vespa klub Hrvatska i Vespa klub Rovinj organiziraju „European Vespa Regularity Championship 2023.“ - „Europsko Vespa prvenstvo u preciznoj vožnji 2023.“  koje će se održati u Rovinju i Istarskoj županiji 7. i 8. listopada 2023. godine.

Ovo „Europsko prvenstvo“ prvo je koje se održava izvan Italije od 1954. godine, a na njemu će nastupiti do 150 natjecatelja iz Hrvatske, Italije, Austrije, Njemačke, Francuske, Belgije, Slovenije, Srbije, Mađarske, Bugarske… Natjecatelji će voziti dvije dionice u ukupnoj dužini od 230 kilometara.

Author:

U subotu 7. listopada prvi vremenski ispit starta u Ulici braće Brajković u Rovinju od 9 sati, a natjecateljska dionica duga 170 kilometara vodi od Rovinja, preko Poreča, Višnjana, Sv. Petra u Šumi, Svetvinčenta, Pule i Fažane pa natrag do Rovinja. Nakon odvožene dionice natjecatelji će u samom Rovinju svoje umijeće vožnje i upravljanja Vespama pokazati i na dvjema "vremenskim mjernim stazama", što je iznimno atraktivno ne samo za same natjecatelje nego i za sve posjetitelje i gledatelje.

U nedjelju 8. listopada pred natjecateljima je druga, završna dionica i to u dužini od 60 kilometara od Rovinja preko Bala i Svetvinčenta, do Žminja uz povratak u Rovinj preko Kanfanara i Rovinjskog Sela. Natjecatelji će i u nedjelju u samoj završnici svoje znanje i umijeće pokazati na završnom natjecanju u vožnji na "vremenski mjerenim stazama".

Author:

Osim za natjecatelje ovo Europsko prvenstvo odlična je prigoda za sve posjetitelje i gledatelje da uživo podrobnije vide i upoznaju se s kultnom Vespom, a na samom natjecanju sudjelovat će brojni rijetki modeli, uvijek mlade i neodoljivo zavodljive Vespe.

Organizacija i domaćinstvo velikih natjecanja poput „Europskog prvenstva u Vespa rally-u“ veliko je priznaje za Vespa klub Hrvatska i njenih svih 13 lokalnih klubova za sav dosadašnji rad i trud na brojnim susretima i natjecanjima koja su uvijek ocijenjena najvišim ocjenama, poput Svjetskog Vespa susreta „Vespa World Days 2015.“ koji je organiziran u Biogradu i Zadru.

Author:

Osim promocije Vespe kao kultnog motocikla uz afirmaciju sigurnosti cestovnog prometa i odgovornog sudjelovanja u prometu, uz širenje tehničke kulture, ovakvi veliki susreti pokazali su se i kao odlična promocija Hrvatske kao turističke destinacije u koju ljubitelji Vespi s obiteljima rado dolaze na godišnje odmore.

Organizatori su Vespa klub Hrvatska i Vespa klub Rovinj – Rovigno uz podršku Vespa club Europa i sponzorstvo Turističke zajednice Istarske županije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva mora, prometa i infrastrukture

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.