Početna Moto 1292 pregleda

Hibridi dolaze i u motocikle: Kawasaki Ninja 7 ima benzinski i elektromotor

FOTO: Kawasaki

Što se benzinca tiče radi se o dvocilindrašu od 451 cm3, a potrošnja motocikla bi trebala biti na razini modela s 250 kubika

Kawasaki se sve više oslanja na električnu energiju u svojim motociklima. Kawasaki u ponudi već ima električne modele, a sada se obitelj Ninja motocikala širi i jednim hibridnim modelom. Predstavljen je novi Kawasaki Ninja 7 Hybrid.

Kao što mu samo ime sugerira, ovaj motocikl pokreće kombinacija benzinskog i električnog motora. Što se benzinca tiče radi se o dvocilindrašu od 451 cm3 kojem pomaže mali električni motor od 12 KS koji energiju crpi iz baterije od 48 volti. Proizvođač opisuje ovu kombinaciju kao snažan hibridni sustav i dodaje da je to prvi svjetski serijski proizvedeni motocikl ovog tipa.

Author: Kawasaki foto: Kawasaki

Kawasaki još uvijek službeno ne navodi nikakve performanse sustava, ali navodno oba motora zajedno razvijaju 59 KS. S funkcijom e-Boost snaga može nakratko povećati do 69 KS što ej na razini Kawasakijevih potpuno električnih modela - Ninja e-1 i Z e-1.

Author: Kawasaki foto: Kawasaki

Prema Kawasakiju, Ninja 7 Hybrid po dimenzijama i performansama najviše nalikuje motociklu s unutarnjim izgaranjem od 650-700 cm3. S druge strane, kada je u pitanju potrošnja goriva, Kawasaki tvrdi da je ona na razini modela s obujmom od 250 cm3. 

Author: Kawasaki foto: Kawasaki

Iako nije otkrije detaljne specifikacije Kawasaki je naveo nekoliko značajki ovog novog modela. On ima start stop funkciju gdje se motor s unutarnjim izgaranjem zaustavlja kada motocikl potpuno miruje. Tu je i automatsko traženje početne pozicije koje automatski uključuje prvu brzinu kada motocikl miruje tako da možete odmah započeti vožnju ako je potrebno, a novost je i Walk Mode, koji omogućuje vožnju unatrag i naprijed pri maloj brzini. Motocikl nema poluge spojke, a brzine se mogu mijenjati ručno ili automatski. 

Kawasaki je najavio ovaj motocikl isključivo za europsko tržište. Informacije o cijenama i detaljne specifikacije bit će objavljene uskoro. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.