Početna Novosti 69 pregleda

Ako je kao Vitara bit će to novi boom

SUZUKI BALENO

Novi Suzuki Balenodonosi daljnji downsizing u kojem glavno mjesto ima 1.0 litarski dizelski turbo motor, a najveći njegov adut mogla bi biti povoljna cijena...

Prvi u lepezi Suzukijevih noviteta za sljedeće trogodišnje razdoblje je Baleno. Kompaktni japanski auto diči se downsizingom, 1.0 litarskim dizelskim turbakom, a najveći njegov adut mogla bi biti povoljna cijena. Nakon što je u ožujku Suzuki na Sajmu automobila u Ženevi predstavio konceptni iK-2 moglo se pretpostaviti kako će uskoro u promet upravo na njegovoj osnovi pustiti komercijalni model. Ime Baleno podsjeća na nekadašnju sedan/karavan verziju kompaktnog auta koji danas itekako nedostaje japanskim tvorničarima koji su nedavno napravili pravi hit s Vitarom, malenim crossoverom.

U Suzukiju su shvatili kako jedino širokom lepezom različitih proizvoda mogu ozbiljnije konkurirati. Baleno se naslanja na prototip i studiju iK-2 i koristi danas sveprisutnu filozofiju downsizinga. Na vidjelo je izašla i informacija o nevjerojatno učinkovitome dizelašu male zapremine. Riječ je o jednolitarskome turbaku s izravnim ubrizgavanjem goriva Boosterjet u svaki od cilindara.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.