Početna Novosti 223 pregleda

Alfa Romeo: 'Počinje nova era'. Radi li se o električnom autu?

FOTO: Alfa Romeo

Ova "nova era" mogla bi se protumačiti kao nagovještaj za prvi električni model Alfa Romea koji je potvrđen za 2024. godinu

Neposredno nakon predstavljanja posebne serije Tributo Italiano za Tonale, Giuliu i Stelvio, Alfa Romeo je na svojoj službenoj Facebook stranici objavio misteriozni teaser. Tamna fotografija prikazuje LED stražnja svjetla Tonalea pod natpisom "Nova era počinje".

Author: Alfa Romeo foto: Alfa Romeo

Talijanska marka nije pružila nikakve druge informacije na svojim kanalima društvenih medija, osim opisa: "Ostanite uz nas... Nova era počinje s Alfa Romeom", tako da možemo samo nagađati na temelju onoga što znamo. Ova "nova era" mogla bi se protumačiti kao nagovještaj za prvi električni model Alfa Romea koji je potvrđen za 2024. godinu. Međutim, stražnja svjetla na teaseru jasno pripadaju Tonaleu, a ne manjem i još neimenovanom manjem SUV-u koji dolazi uskoro s električnim i hibridnim opcijama.

'ISCURILE' SLIKE Ovo je prva električna Alfa Romeo. Imat će i benzince...

Znači li to da Alfa Romeo najavljuje novu verziju Tonalea? Kompaktni SUV koji se temelji na staroj platformi FCA Small Wide umjesto novije STLA Medium, trenutno je dostupan s dizelskim, benzinskim, blagim hibridom i plug-in hibridnim pogonskim sklopovima.

Potpuno električni Tonale je, Daniel Tiago Guzzafame, šef proizvodnje Alfa Romea, u veljači prošle godine opisao kao "tehnički moguć", no pritom je jasno dao do znanja da o proizvodnji takve izvedenice još nije odlučeno. Otprilike u isto vrijeme, Izvršni direktor Alfa Romea Jean-Philippe Imparato potvrdio je da već rade na Quadrifoglio verziji Tonalea, ali je dodao da je neće odobriti za proizvodnju osim ako ne dobiju "najvišu razinu performansi".

PREMIJERA Koja poslastica: Alfa Romeo predstavio novi superautomobil

Alfa Romeo obećao je da će do 2027. postati marka samo za električna vozila. Tada planiraju ukinuti aktualne modele Giulia i Stelvio te verzije Tonalea s motorima na unutarnje izgaranje. Je li ovo nova era koju najavljuje teaser? Bojimo se da ćemo još malo morati pričekati da bismo saznali odgovor. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.