Početna Novosti 889 pregleda

Aston Martin pokreće proizvodnju DB5 iz 'Jamesa Bonda'

Sean Connery i Aston Martin DB5
Vidi galeriju 1/8
Aston Martin pokreće proizvodnju DB5-ica kao iz Jamesa Bonda Aston Martin pokreće proizvodnju DB5-ica kao iz Jamesa Bonda Aston Martin pokreće proizvodnju DB5-ica kao iz Jamesa Bonda Aston Martin pokreće proizvodnju DB5-ica kao iz Jamesa Bonda Aston Martin pokreće proizvodnju DB5-ica kao iz Jamesa Bonda Aston Martin pokreće proizvodnju DB5-ica kao iz Jamesa Bonda Aston Martin pokreće proizvodnju DB5-ica kao iz Jamesa Bonda Aston Martin pokreće proizvodnju DB5-ica kao iz Jamesa Bonda

Proizvest će se 25 primjeraka koji će biti opremljeni različitim gadgetima poput prskalice ulja iz stražnjeg svjetla, uređaja za pravljenje dima i šiljaka na felgama za bušenje guma

Najpoznatiji tajni agent James Bond je kroz 26 nastavaka filma promijenio nekoliko desetaka automobila, a većinom su bili modeli Aston Martin. No samo se jedan uvijek izdvajao i čak bi se Bond u filmovima vraćao u taj automobil, a to je čuveni Aston Martin DB5 koji je vozio Sean Connery u 'Goldfingeru'.

Aston Martin DB5 iz filma Goldfinger samo za odabrane | Author: Aston Martin foto: Aston Martin

Upravo je taj primjerak prije 22 godine ukraden iz hangara na Floridi i otada mu više nema traga. Stoga je Aston Martin iznenadio obožavatelje i započeo proizvodnju 25 primjeraka DB5-ica, baš kakva je bila u filmu. Da bi ti automobili bili još posebniji, ovo neće biti restauracija starih, nego će AM napraviti potpuno nove aute po uzoru na nestali DB5. 

Aston Martin DB5 Goldfinger - James Bond | Author: YouTube foto: YouTube

Svaki primjerak će biti opremljen različitim gadgetima poput prskalice ulja iz stražnjeg svjetla, uređaja za pravljenje dima, šiljaka na felgama za bušenje guma, lažnog oružja te uređaja za mijenjanje registracijskih oznaka, a da ne bi došlo do zloupotrebe, ovi automobili nažalost neće biti legalni za cestovnu upotrebu. 

Aston Martin DB5 Goldfinger - James Bond | Author: YouTube foto: YouTube

Ove DB5-ice bit će ručno rađene, a to će trajati po tri tisuće sati pa neće biti jeftine. Naime, cijena jednoga primjerka je 2,75 milijuna funti (23,5 milijuna kuna), a prve isporuke kreću već sljedeće godine. 

 

Bacite oko i na naš YouTube kanal:

(KLIKNI OVDJE)

Auto start YouTube kanal | Author: Auto start foto: Auto start

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.