Početna Novosti 85 pregleda

Audi je lani prodao gotovo dva milijuna automobila

1
Vidi galeriju 1/3
Audi je lani prodao gotovo dva milijuna automobila Audi je lani prodao gotovo dva milijuna automobila Audi je lani prodao gotovo dva milijuna automobila

Nakon slaboga početka, godina je ipak završila rastom prodaje oko 0,6 posto, a najtraženiji su bili modeli Q, kojih je prodano preko 685.000

1 | Author: AUDI foto: AUDI

Osmu godinu zaredom Audi bilježi rast prodaje na globalnoj razini. Unatoč turbulentnoj prvoj polovici godine, tvrtka je postigla novi rekordni uspjeh. "Gospodar prstenova" prodao je 1.878.100 automobila te je tako postigao rast prodaje  0,6 % u odnosu na prethodnu godinu, a prodaja je porasla na sva tri ključna tržišta: U SAD-u 7,8 %, u Kini 1,1 %, u Njemačkoj 0,4 %.

1 | Author: AUDI foto: AUDI

Unatoč brojnim političkim i ekonomskim neizvjesnostima na području Europe, prodaja je porasla 0,4 %, odnosno 860.600 automobila. Pad prodaje 1,3 % zabilježen je na području Velike Britanije, što je imalo negativan utjecaj na ukupni rezultat prodaje. Glavni faktor Audijeva globalnog rasta prodaje u 2017. godini je porast interesa za Audijevim modelima Q na globalnoj razini (10,8 %). Najprodavaniji Q model u Europi je Audi Q2, a najuspješniji član Q obitelji u 2017. godini bio je Audi Q5, s preko 281.850 prodanih primjeraka globalno, a najviše ih je prodano na području Kine.

1 | Author: AUDI foto: AUDI

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.