Početna Novosti 2123 pregleda

Audijeva električna superjurilica kreće u proizvodnju

Audi PB 18 E-Tron

Sredinom prošle godine Audi je u SAD-u svijetu prikazao koncept PB 18 E-Tron, električno vozilo s impresivnim voznim karakteristikama

Audi PB 18 E-Tron | Author: Arhiva foto: Arhiva

Nakon pozitivnog odaziva javnosti na predstavljanje koncepta električnoga hiperautomobila, prvi čovjek Audija Bram Schot najavio je i njegovu proizvodnju. Audi PB 18 E-Tron bit će proizveden u ograničenoj seriji sa samo 50 primjeraka, a cijena je zasada nepoznata. Bilo kako bilo, riječ je o potpuno električnome hiperautomobilu koji futuristički izgleda i ima impresivne značajke.

Audi PB 18 E-Tron | Author: Top Gear foto: Top Gear

Dugačak je 453, širok 200 i visok 115 cm, a unatoč izgledu i segmentu raspolaže prtljažnikom s obujmom 470 litara. Pokreću ga tri elektromotora koji ukupno razvijaju 680 KS, odnosno u modu 'Boost' čak 775 KS, što je i više nego dovoljno da ovaj automobil 100 km/h dosegne u malo više od dvije sekunde. Prema navodima tvornice, ovo vozilo iz budućnosti samo jednim punjenjem može prevaliti čak 500 km, a baterijse mogu napuniti, na brzome punjaču,i za samo 15 minuta. 

Audi PB 18 E-Tron | Author: Arhiva foto: Arhiva

  • neven.opatija

    ... a cijena vjerojatno veća od 1 milion Eura

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.