Početna Novosti 33 pregleda

Auto sam vozi po pisti i brži je od najbržih trkaćih vozača

Audi RS 7 Sportback 4.0 TFSI quattro
Vidi galeriju 1/3
Auto sam vozi po pisti i brži je od najbržih trkaćih vozača Auto sam vozi po pisti i brži je od najbržih trkaćih vozača Auto sam vozi po pisti i brži je od najbržih trkaćih vozača

Autonomno vozilo Audi RS 7 Sportback 4.0 TFSI quattro brži je na pisti od trkaćih vozača. Samovozeći sustav Audi će prvi put u svojoj povijesti kupcima ponuditi u novoj generaciji automobila Audi A8

Autonomni automobil, odnosno automobil koji sam vozi bez vozača, ubrzano se razvija i vrlo je blizu serijskoj proizvodnji. Autonomno vozilo Audi RS 7 Sportback 4.0 TFSI quattro izveo je testiranje na jednoj od najizazovnijih trkaćih staza na svijetu, Sonoma Raceway u Kaliforniji. Samovozeći automobil najnovije generacije Audi RS 7 Sportback 4.0 TFSI quattro (piloted driving concept), još uvijek je studija, odnosno koncept, a sam je vozio po stazi. Koncept je izložen maksimalnim fizičkim ograničenjima iz kruga u krug, a krugove je okretao visokom savršenošću i preciznošću.

Audi RS 7 Sportback 4.0 TFSI quattro | Author: AUDI foto: AUDI

Test iskorišten je za provjeru i razvoj svih sustava, posebno kočnica, upravljanja i pomoć vozaču. Iz kruga u krug postizao je ujednačena vremena krugova koja su bila brža od onih koje su postizali isti automobili kojima su upravljali trkaći vozači. Vožen je krug staze od 4.050 metara za što je samovozećem automobilu trebalo 2:01.01 minute. Audi je u listopadu 2014. godine testirao samovozeći Audi RS7 nazvan 'Bobby' na stazi Hockenheimring, a najnovija generacija Audijevog samovozećeg automobila sada se zove 'Robby'. Pokreće ga motor od 560 KS, a u odnosu na prošlogodišnjeg prethodnika lakši je za 400 kg.

Audi RS 7 Sportback 4.0 TFSI quattro | Author: AUDI foto: AUDI

Početkom 2015. Audi je samovozeći Audi A7 pod imenom 'Jack' isprobao u realnim prometnim uvjetima na cestama u okolici Silicijske doline i Las Vegasa. Audi će ponuditi kupcima serijsku verziju samovozećeg automobila po prvi put u svojoj povijesti u novoj generaciji automobila Audi A8, a samovozeći sustav će omogućiti i samostalno parkiranje, te i vožnju po principu stop-and-go u gradu te na autocesti po kojoj će se serijska verzija kretati najvećom brzinom do 60 km/h.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.