Početna Novosti 25 pregleda

Bill Gates toliko voli Porsche da ih je kupio tri

Porsche 959
Vidi galeriju 1/4
Bill Gates toliko voli Porsche da ih je kupio tri Bill Gates toliko voli Porsche da ih je kupio tri Bill Gates toliko voli Porsche da ih je kupio tri Bill Gates toliko voli Porsche da ih je kupio tri

Zahvaljujući Bill Gatesu kojemu je Porsche 959 stajao na skladištu 10 godina, jer ga nije mogao uvesti u SAD, utjecajem na Bill Clintona, tadašnjeg predsjednika SAD-a, koji je potpisao Zakon o mogućnosti uvoza posebnih vozila kolekcionarske vrijednosti, sada svi mogu uvesti takav auto, naravno ako imaju dovoljno novaca da ga kupe

Zanimljiv podatak koji zna malo tko. Svjetski poznati bogatun Bill Gates umirovio se s pozicije izvršnog direktora Microsofta, ali njegov bankovni račun i dalje ima jako puno nula, te se radi o svoti novca koju je običnim smrticima teško uopće i zamisliti. To znaći da Gates može kupiti bilo koju stvar na ovom svijetu i da ne brine kako će ostati bez novaca. Malo je poznato kako Bill Gates toliko voli Porsche da ih je kupio tri. On jest zaljubljenik u automobile, ali ga nećete poput ostalih poznatih faca vidjeti svaki tjedan u nekom novom automobilu. On za svakodnevnu vožnju koristi Ford Focus iz 2008. godine (američka verzija), automobil koji si može priuštiti i 'mali' čovjek. No, u garaži je imao tri automobila marke Porsche. Očito je kako Gates obožava njemačku tehnologiju.

Porsche 959 | Author: Auto start foto: Auto start

Bill Gates je u vlasništvu imao Porsche 911 Carrera, što je razumljivo, jer ako ste obožavatelj automobila marke Porsche onda obavezno morate biti vlasnik jednog 'elfera' (911). Bill Gates bio je vlasnik modela Porsche 911 iz 1979. godine koji je pokretao 3,3-litarski motor najveće snage 300 KS. Ovaj primjerak je 2012. godine prodan na aukciji za 80.000 dolara i sada je u vlasništvu jednog businessmana iz Njemačke. Drugi Porsche u Getzovoj kolekciji je model 930 koji do stotke šiba za 5,2 sekunde i može potegnuti do 275 km/h. Ovaj primjerak Gates još nije prodao, a nije prodao ni model 959 Coupe za koji morate izvesti poseban trik da ga dopremite u SAD. S obzirom da nije imao provedeni crash test u SAD-u, automobil je čak 10 godina ležao u Seattle luci. Gates je prvi put sjeo za volan tog vozila vrijednog kupljenog kao novog 225,000 dolara tek 1999. godine kada je Bill Clinton, tadašnji predsjednik SAD-a, potpisao Zakon o mogućnosti uvoza posebnih vozila kolekcionarske vrijednosti.

Porsche 959 | Author: Auto start foto: Auto start

Bill Gatesov Porsche (srebrne boje) vrlo je rijetko moguće vidjeti na cesti i sasvim sigurno ne premašuje godišnji limit od 4500 km koliko je dozvoljeno po 'Show and Display' zakonu o raritetnim automobilima u SAD-u. U svijetu je proizvedeno samo 337 primjeraka ovog modela u razdoblju od 1986. do 1989. godine.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.