Početna Novosti 151 pregleda

BMW povlači čak milijun vozila: Zbog dva kvara mogu planuti...

1

Zasad se povlače vozila s tržišta u Sjevernoj Americi, no BMW ne isključuje mogućnost povlačenja vozila i s drugih tržišta zbog istih razloga. Američki kupci mogli bi tražiti odštetu

Njemački proizvođač automobila BMW objavio je u petak da povlači oko milijun vozila s tržišta u Sjevernoj Americi zbog rizika od požara, a ne isključuje da bi to mogao učiniti i na drugim tržištima. 

Odluka se odnosi na modele BMW-a serije 3 proizvedenih između 2006. i 2011. koji se povlače zbog rizika od pregrijavanja klimatizacijskog sustava što može dovesti do požara. Odnosi se i na oko 700.000 vozila serije 3 i drugih modela, opremljenih motorima sa 6 cilindara, koji imaju problem s ventilom koji može izazvati koroziju i u ekstremnim slučajevima dovesti do požara, objašnjava kompanija u priopćenju.

1 | Author: ZombieDrive foto: ZombieDrive

Budući da neka vozila imaju oba kvara, s tržišta se povlači ukupno gotovo milijun vozila, rekao je glasnogovornik kompanije Michael Rebstock.

Većina slučajeva odnosi se na SAD, a 15.000 vozila povlači se u Kanadi.

BMW ne isključuje mogućnost povlačenja vozila i s drugih tržišta zbog istih razloga.

Vozila koja se sada povlače dijelom su proizvedena u američkoj tvornici u Spartanburgu u Južnoj Karolini, u Njemačkoj, u Južnoafričkoj Republici i drugim zemljama.

Preventivno povlačenje vozila u Sjevernoj Americi potaknuto je tamošnjim klimatskim uvjetima, objasnio je glasnogovornik.

Američki kupci mogli bi kompaniju zbog toga tužiti i tražiti odštetu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.