Početna Novosti 863 pregleda

BMW želi spriječiti prodaju svojih automobila. Zašto?

FOTO: Youtube

BMW vjeruje da automobili predstavljaju značajnu opasnost i ne želi da ih itko kupi. Tvrtke koje trenutno posjeduju automobile žele zaraditi i ne slažu se s BMW-om

BMW se trenutno na sudu svim snagama bori da bi zaustavio prodaju oko 260 svojih automobila. Konkretno radi se o automobilima koji su došli s broda Fremantle Highway koji se zapalio prije gotovo godinu blizu obale Nizozemske. Požar je tada obišao sve svjetske medija, vatrogasci su se nekoliko dana borili protiv vatre i brod je naposljetku spašen, odnosno nije potpuno.

Nakon što je brod dotegljen u luku s njega je iskrcano oko 1000 vozila koje požar nije zahvatio i koja su još bila u dobrom stanju. Među njima je bilo i oko 260 novih BMW-ova. Ove automobile je tajvansko osiguravajuće društvo, kod kojeg je brod bio osiguran, kasnije prodalo jednom konzorciju tvrtki u Rotterdamu.

POMOSKA NESREĆA Električni auto izazvao velik požar na brodu. Još ga gase

Krajem prošle godine, BMW je otkrio da će 260 vozila ići u prodaju krajnjim kupcima i odlučili su se tome usprotiviti svim pravnim sredstvima, navodeći sigurnosne razloge kao glavni motiv za to. BMW vjeruje da automobili predstavljaju značajnu opasnost i ne želi da ih itko kupi. Tvrtke koje trenutno posjeduju automobile žele zaraditi i ne slažu se s BMW-om. 

Author: Youtube foto: Youtube

Video od prije deset mjeseci pokazuje o kojim se autima tu radi. Čini se da sigurnosne ekipe automobile s broda iskrcavaju bez ikakvih problema i s njima rukuju na isti način kao da su upravo došli u luku na nekom brodu koji nije imao nikakvih problema. Znači li to da su oni zapravo sigurni? BMW tvrdi da nisu:  “Rizici povezani s tim automobilima su golemi. Te rizike ne treba podcijeniti”, rekao je odvjetnik BMW-a za Northern Times ne navodeći konkretne argumente za to. 

Čini se da je konzorcij koji je kupio aute čak bio spreman na kompromis. Namjeravali su aute prodavati  u državama u kojima automobilski standardi nisu toliko strogi kako bi se zaštitio ugled BMW-a, no njemački proizvođač je i to odbio te se spor nastavlja na sudu, a iduće ročište je zakazano za 15. srpnja.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.