Početna Novosti 17 pregleda

Brže do auta iz printera: Strati žele isprintati za samo 24 sata

3D PRINTANJE
Vidi galeriju 1/2
Brže do auta iz printera: Strati žele isprintati za samo 24 sata Brže do auta iz printera: Strati žele isprintati za samo 24 sata

Američka kompanija Local Motors kaže da rade i dalje na razvoju Stratija, auta na električni pogon koji će u velikoj mjeri biti izrađen u 3D printeru prema želji kupca

Američka tvrtka Local Motors prošle godine predstavila je svoj 3D printani automobil Strati kojim žele unijeti revoluciju u automobilsku industriju. Kako piše 24sata.hr, skoro godinu dana kasnije, kompanija i dalje radi na razvoju svog koncepta od plastike i karbonskih vlakana. 

Lani su izvijestili kako im treba samo 44 sata da isprintaju automobil, a Reuters piše kako sada rade na tome da to vrijeme skrate na samo 24 sata. I dok su neki stručnjaci skeptični oko isplativosti 3D printanog automobila kao alternative klasičnim vozilima, John Rogers iz Local Motorsa kaže da i dalje rade na doradi dizajna da auto bude sigurniji, snažniji, jeftiniji i prilagođen kupcima. U kompaniji se nadaju da će automobil dobiti sve potrebne dozvole da ga se koristi u prometu već sljedeće godine.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.