Početna Novosti 381 pregleda

Bugatti-Rimac prikazao nasljednika Chirona. Ima brzinomjer do 550 km/h

FOTO: Bugatti

Prvi novinari su ovog tjedna vidjeli Chirona, no, na žalost ne smiju objavljivati ništa do lipnja kada je službena premijera. Ipak, jedan detalj je iscurio...

Ovih dana je održana prva premijera novog Bugattija Chirona samo za odabrane novinare iz nekoliko država. Iako su novinari imali priliku vidjeti novi auto i saznati nešto o njemu, javnost će još otprilike mjesec dana ostati zakinuta za detalje jer se radilo o pretpremijernom događaju s embargom na objave do službene premijere idućeg mjeseca. Novinarima je do tada zabranjeno bilo što objavljivati, a sigurni smo i da se Bugatti-Rimac vrlo dobro pravno pobrinuo da se to zaista i ne dogodi. Ipak, jedan detalj je već iscurio. 

VIDEO Mate Rimac nam je omogućio prvi pogled na novi Bugatti

Na internetu se pojavila nova slika koja pokazuje da će nasljednik Bugattija Chirona imati veličanstveno komplicirane analogne instrumente na kojima brzinomjer pokazuje sve do 550 km/h. Fotografija, doduše, nije iz samog auta već se radi o fotografiji kutije koju su prisutni na pretpremijeri dobili, a u kojoj je možda press knjižica automobila ili nešto slično. Iako se zapravo radi o dizajnerskoj skici, po njoj je jasno da je u novom automobilu Bugatti podigao složenost dizajna interijera na novu razinu.

Author: Marques Brownlee foto: Marques Brownlee

Prema The Supercar Blogu, koji je prvi izvijestio o ovoj poklon kutiji Bugattija (izvorno objavio YouTuber Marques Brownlee), novi Bugatti hiperautomobil s V16 pogonom bit će ograničen na samo 250 primjeraka, odnosno proizvest će ih se upola manje nego Chirona. Uz takvo smanjenje proizvodnje, ekskluzivnost će biti veća, a time i cijena auta. The Supercar Blog tvrdi da će auto koštati od 5 milijuna dolara, no ranija izvješća drugih medija su "govorila" čak o 6 milijuna eura. 

Odabir analognih instrumenata logičan je i ako se osvrnemo na ranije komentare izvršnog direktora Bugatti-Rimca, Mate Rimca, koji je rekao da kupci u ovom segmentu traže korisničko iskustvo koje je moguće samo s "analognim" pristupom. Mate je tada uspoređivao hiperautomobile s mehaničkim satovima. 

NASLJEDNIK CHIRONA Ovo su prve fotografije novog Bugattija: Ima zagrebačke registracije

Novi Chiron će zaista biti prilično "analogan" s atmosferskim V16 motorom (doduše elektrificiranim). Motor je navodno razvio Cosworth te će on navodno imati obujam 8,3 litara i vrtjeti se više od 9000 o/min. Uz dodatni električni sustav hibridni pogon bi, prema glasinama, trebao razvijati 1800 KS. 

SLUŽBENO JE Novi Bugatti će imati V16 motor i tehnologiju Rimca

Do otkrivanja prave istine trebat ćemo još malo pričekati, no s obzirom na to da su automobil do sada vidjeli mnogi, ne bi nas iznenadilo da nešto procuri i prije "prave premijere". 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.