Početna Novosti 644 pregleda

Novi Bugatti će imati V16 motor i tehnologiju Rimca

FOTO: Bugatti

Nasljednik Chirona trebao bi biti predstavljen u lipnju 2024. godine, a tvrtka je sada objavila video sa zvukom V16 motora. Čini se da je atmosferski...

Više od godinu dana nakon što je mate Rimac najavio da će budući Bugatti imati hibridni pogon u kombinaciji s "potpuno ludim" benzinskim motorom koji će šokirati svijet specifikacijama konačno smo saznali o čemu se radi. Glasine su se obistinile i Bugatti će u svoj sljedeći hiperautomobil staviti potpuno ludi V16 motor koji nema nikakve veze s dosadašnjim agregatom.

Nasljednik Chirona trebao bi biti predstavljen u lipnju 2024. godine, a tvrtka je sada objavila video sa zvukom motora. Ovaj benzinski  motor bit će dio hibridnog pogonskog sklopa na čijem je razvoju radio Rimac. 

Bugatti zasad ne otkriva previše detalja. Prethodna izvješća sugerirala su da je novi motor razvio Cosworth i da ima masivni obujam od 8,3 litre. Moguće je da se radi o atmosferskom motoru, što ne bi bilo iznenađujuće jer zvuk motora na videu sugerira da se vrti na vrlo visokom broju okretaja. Ranije se govorilo da novi motor postiže do 9.000 okretaja u minuti i radi s tri elektromotora za postizanje ukupne snage od 1.800 KS. Međutim Bugatti je sada potvrdio samo da je novi sklop V16 hibrid, a na ostale detalje još ćemo morati pričekati. Daljnje službene informacije trebale bi biti objavljene u mjesecima koji prethode velikoj lipanjskoj svjetskoj premijeri. U jedno smo već sada sigurni, a to je da će snaga biti spektakularna.  

Očekuje se da će francuski hiperauto biti potpuno novi model, a ne evolucija Veyrona i Chirona. Bit će to posljednji model koji je dizajnirao Bugattijev šef dizajna Achim Anscheidt koji je nedavno otišao u mirovinu.

Na novi pogonski stoj Bugattija osvrnuo se i Mate Rimac na svom Facebook profilu uz kratak komentar "My precious.Coming soon… (Moja dragocjenost. Uskoro...).

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.