Početna Novosti 22 pregleda

Francuski konkurent Passatu, Superbu, C5, Audiju...

RENAULT TALISMAN
Vidi galeriju 1/2
Francuski konkurent Passatu, Superbu, C5, Audiju... Francuski konkurent Passatu, Superbu, C5, Audiju...

Renault Talisman je nova velika limuzina sa četvora vrata koja bi konačno trebala uspjeti gdje njeni prethodnici 20 (30), Safrane, Avantime, Vel Satis i još aktualna Laguna nisu

Renault od velike nove limuzine Talisman očekuje odlične prodajne rezultate na globalnoj razini. Renault se odlučio za ime Talisman, jer je razumljivo i lako shvatljivo na svim svjetskim tržištima. Talisman je dugačak 4,85 metara i ima međuosovinski razmak 2,81 metara. Radi se o klasičnoj velikoj trodijelnoj limuzini sa četvora vrata. Talisman platformu dijeli s novim Espaceom i to se vidi po izuzetno velikoj i prostranoj unutrašnjost. Talisman ima najmoderniju tehnologiju kao što su prednja sjedala Cover-Carving-Technologie, ekran na dodir od 7 ili 8,7 inča, kao opcija dostupan je Bose audio sustav sa 13 zvučnika, te Head-up-Display ispred vozača.... Poslije Espacea, Talisman je drugi Renaultov model koji ima ugrađen Multi-Sense-System sa četiri predprogramirana načina vožnje Eco, Comfort, Neutral i Sport.

RENAULT TALISMAN | Author: Reuters foto: Reuters

Talisman pokreće pet motora, svi s turbo punjačem. Dva benzinska i tri dizelska u rasponu su snage od 110 do 200 KS. Početak ponude je 1,5 litarski turbo dizelski motor sa 110 KS, te 1,6 litarski sa 130 KS koji dolaze u kombinacii s ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa ili automatskim mjenjačem s dvije spojke i šest stupnjeva prijenosa. Najsnažniji dizelaš razvija 160 KS. Dva turbo benznska motora sa 150 i 200 KS koji dolaze u kombinaciji s automatskim mjenjačem s dvije spojke i sedam stupnjeva prijenosa. Svi Talismanovi dizelski motori opremljeni su filtrima čestica i filtrima za NOx. Tehnologija tih filtara omogućava uporabu koja ne zahtijeva održavanje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.