Početna Novosti 54 pregleda

Goodyear odgovoran za desetke nesreća sa smrtnim ishodom?

1
Vidi galeriju 1/5
Goodyear odgovoran za desetke nesreća sa smrtnim ishodom? Goodyear odgovoran za desetke nesreća sa smrtnim ishodom? Goodyear odgovoran za desetke nesreća sa smrtnim ishodom? Goodyear odgovoran za desetke nesreća sa smrtnim ishodom? Goodyear odgovoran za desetke nesreća sa smrtnim ishodom?

Američka tvornica guma obuhvaćena je istragom vlasti nakon što se utvrdilo kako je njezin proizvod zbog tvorničke greške potencijalno kriv za nekoliko desetaka pogibija na američkim cestama...

1 | Author: Uwe Anspach/DPA/PIXSELL; foto: Uwe Anspach/DPA/PIXSELL;

U SAD-u je pokrenuta istraga o tome jesu li modeli guma tvrtke Goodyear Tire&Rubber,  proizvedeni od 1996. do 2003. godine, "odgovorni" za nekoliko desetaka nesreća pa tako i za neke s katastrofalnim posljedicama.

1 | Author: Uwe Anspach/DPA/PIXSELL; foto: Uwe Anspach/DPA/PIXSELL;

Iz tvrtke se brane tvrdnjom kako Goodyear G159, guma koja je obuhvaćena istragom, nije namijenjena za duže vožnje autocestama. Njih čak 40 tisuća je sporno, a iz agencije navode kako su primili deset tužbi u vezi s njihovom defektnošću. Jesu li gume i proizvođač zaista odgovorni za te nesreće otkrit će nam istraga, a iz Goodyeara poručuju kako će maksimalno surađivati u istrazi.  

1 | Author: Syracuse.com foto: Syracuse.com

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.