Početna Novosti 5078 pregleda

Grand California: VW predstavlja san snova svih kampera

Volkswagen Grand California
FOTO: Volkswagen

Prvi put otkriven 1988. godine, model California, koji se temelji na modelu Bulli, najuspješniji je kamper na svijetu, a prodano ih je više od 160.000. Marka Volkswagen gospodarska vozila iskoristila je iskustvo koje je stekla ovim legendarnim kamperom kako bi stvorila model Grand California na tehničkoj platformi modela Crafter. Odsada će se obje linije modela Camper nuditi istovremeno

Volkswagen Grand California | Author: Volkswagen foto: Volkswagen

Marka Volkswagen gospodarska vozila obilježava svjetsku premijeru modela Grand California na sajmu automobila Caravan Salon u Düsseldorfu (od 24.kolovoza do 2. rujna). Potpuno novi dom na kotačima temelji se na najnovijemu Crafteru.

Volkswagen Grand California | Author: Volkswagen foto: Volkswagen

Volkswagen modelom Grand California proširuje svoju ponudu kampera tako što u kategoriju vozila od šest metara dodaje model koji je opremljen kupaonicom. Osim velikoga prostora za spavanje u stražnjemu dijelu vozila, model Grand California u svojoj će ponudi imati visoke dječje krevete na kat. Novi kamper uvest će se na tržište početkom 2019. godine.

Volkswagen Grand California | Author: Volkswagen foto: Volkswagen

Svojom svježom elegancijom i inteligentnim detaljima unutrašnjost vozila odražava kvalitete zbog kojih je model California postao bestselerom. Varijanta opreme putničkoga prostora u modelu Grand California uglavnom je izvedena u bijeloj boji. Ova shema boja stvara svijetlu i prostranu atmosferu, baš kao i kamperski podizni prozori u stražnjem i bočnomu dijelu vozila te veliki krovni prozori iznad prostora za boravak. Svi prozori na kamperu opremljeni su sjenilima i zaštitnim mrežama protiv kukaca.

Volkswagen Grand California | Author: Volkswagen foto: Volkswagen

Ostale serijske značajke uključuju, osim kuhinje i prostrane kupaonice (840 x 800 mm), detalje kao što je vanjsko osvjetljenje iznad kliznih vrata. Model je (serijski) opremljen priključkom na stražnjemu dijelu za vanjski tuš (s namjestivom temperaturom vode), zbog čega će život u kampu biti savršen.

Kamperi SAVJETI Istražili smo: Evo zašto su kamperi nešto fenomenalno

Električno upravljana stepenica, koja se uvlači i izvlači iz prednjih kliznih vrata, olakšava ulazak i izlazak iz vozila, dok je dvodijelna mreža protiv komaraca u vratima također dio serijske opreme. Inovativna je značajka mogućnost upravljanja zvučnicima u prostoru za boravak, putem Bluetooth veze. Tako se omogućava slušanje glazbe, neovisno o sustavu infotainmenta i to uporabom smartphonea, tableta ili prijenosnoga računala.

Volkswagen Grand California | Author: Volkswagen foto: Volkswagen

Oprema kuhinje obuhvaća 70-litreni hladnjak s pretincem za zamrzavanje i mogućnošću vađenja (kojemu se može pristupiti kako izvana tako i preko kliznih vrata), plinsko kuhalo s dvama plamenicima, slavinu i različite ladice, pretince za odlaganje s mogućnošću vađenja i modularne police. Ključna je značajka modela Grand California, po kojoj se razlikuje od modela California T6, njegova kupaonica.

Volkswagen Grand California | Author: Volkswagen foto: Volkswagen

Osim WC školjke i tuša, oprema kupaonice uključuje umivaonik s mogućnošću otklapanja, police s držačima za toaletni pribor, ormarić s integriranim držačem za toaletni papir (čime se štiti od vlage), držače za ručnike i krovni prozor za prozračivanje. U model Grand California stane 110 litara vode. U kupaonici se ne nalaze nikakvi prekidači za svjetlo – svjetla se automatski uključuju putem senzora za prepoznavanje pokreta, i to u sklopu serijske opreme.

TOP 5 Ovo je 5 najboljih kampova za ljetovanje u Hrvatskoj

Model Grand California k tomu će biti dostupan sa sustavima potpore i sustavima infotainmenta iz modela Crafter. Sustavi potpore za vozača uključuju sustav nadzora okoline (Front Assist) sa City funkcijom kočenja u nuždi, sustav Lane Assist za potporu zadržavanju vozila na voznoj traci, potporu za pomoć pri promjeni voznog traka (Blind Spot Monitor), potporu tijekom izlaska s parkirnih mjesta (Rear Traffic Alert) i potporu pri parkiranju (Park Assist) za ulazak u njih te sustav zaštite bočnoga dijela vozila, kojim upravljaju senzori, automatsku regulaciju razmaka (Adaptive Cruise Control) i kameru za vožnju unatrag.

Volkswagen Grand California | Author: Volkswagen foto: Volkswagen

Kamperi kao što su Grand California putuju diljem svijeta. Stoga će marka Volkswagen gospodarska vozila ponuditi novi model s pogonom na sve kotače (4MOTION). Novorazvijeni visoki krov kampera aerodinamično je oblikovan kako bi se izbjegli mogući negativni utjecaji na potrošnju goriva

X x

Tijekom trajanja salona automobila Caravan Salon u Düsseldorfu marka Volkswagen gospodarska vozila najavit će dodatne detalje o modelu Grand California te datume uvođenja na tržište i prvobitne cijene.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.