Početna Novosti 150 pregleda

Hyundai će proizvesti "modernu verziju DeLoreana". Imat će pogon na vodik

FOTO: Hyundai

Trebao bi to biti supersportski model i najbrži serijski Hyundai koji smo ikada vidjeli

Čini se da konceptni Hyundai N Vision 74 (na slikama) ipak postati stvarnost. Automobil kojeg su mnogi opisali kao modernu verziju modela Pony Coupe ili čak legendarnog DeLoreana trebao bi doći u serijsku proizvodnju kao zaista poseban automobil. To su otkrile južnokorejske poslovne novine The Korea Economic Daily koje navode da će automobil imati pogon na vodik te da će doći na tržište 2026. godine. 

Author: Hyundai foto: Hyundai

Trebao bi to biti supersportski model i najbrži serijski Hyundai koji smo ikada vidjeli. Pogon bi mu bio na stražnje kotače, imao bio dvoja krilna vrata i coupe oblik karoserije. 

Author: Hyundai foto: Hyundai

Dok se koncept morao zadovoljiti sa "samo" 680 KS, proizvodni model navodno će imati najmanje 780 KS. Korea Economic Daily tvrdi da će automobil 100 km/h biti u stanju postići za samo tri sekunde. 

Author: Hyundai foto: Hyundai

Hyundai će navodno ograničiti proizvodnju na samo 200 jedinica i proizvoditi ove automobile od 2026. do 2028. godine. Testiranje prototipa navodno bi trebalo početi već ovog kolovoza. Navodi se da će N74 koštati oko 500 milijuna wona, što je otprilike 340.000 eura. 

Author: Hyundai foto: Hyundai

Korejske novine tvrde da ideja iza automobila nije nužno ostvariti profit, već dokazati da vodik može biti uzbudljiva tehnologija. Ostaje za vidjeti koliko će ljudi biti spremno izdvojiti ovoliki novac za jedan Hyundai. Uz Ioniq 5 N, tvrtka je već dokazala da električna vozila na baterije mogu biti uzbudljiva. Pod uvjetom da je ovo izvješće točno, tvrtka to sada želi ponoviti s vozilom na vodikove gorive ćelije.

No sve ove informacije treba uzeti s velikom rezervom, a iz Hyundaija nisu ništa htjeli komentirati. 
 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.