Početna Novosti 2229 pregleda

I Francuzi potvrdili: 'Dizelaši su na tankome ledu'

Francuzi najavili prestanak proizvodnje dizelaša

U zadnje se vrijeme puno priča o novim normama WLTP-a, koje su u jednome trenutku bacile na koljena autoindustriju, a čini se kako se iz te krize najteže vraćaju dizelaši

Renault Zoe | Author: Auto start foto: Auto start

Direktor proizvodnje u Peugeotu Laurent Blanchet u svome je intervjuu za 'Autocar' izjavio da će kompanija investirati većinu novca u razvoj hibridne i benzinske tehnologije, a dizelaši će ostati u drugome planu. 'Čekamo da vidimo kako će tržište reagirati na situaciju s dizelom, a dotada nećemo  razvijati nove dizelske tehnologije', zaključio je Blanchet. A prvi čovjek Renaulta, Carlos Ghosn, najavio je potpuni prestanak proizvodnje dizelskih automobila, od 2020. godine, zamijenit će ih hibridi.

Porastom popularnosti SUV-ovima, odlaze li monovolumeni u povijest? BUDUĆNOST Odlaze li monovolumeni s tržišta zbog SUV-ova?

Francuzi najavili prestanak proizvodnje dizelaša | Author: Peugeot foto: Peugeot

Dodao je i da će Megane, Captur i Clio biti prvi modeli koji će izbaciti dizelaše iz svoje ponude. Usto, tvrdi kako kupcima nije bitno koji motor pokreće njihov auto već svoju kupovinu baziraju na cijeni, trošku i vrijednosti preprodaje. Dodajmo samo da dizelski motori trenutno čine 36 posto ukupnoga tržišta, a analitičari najavljuju nastavak negativnoga trenda depopularnosti i u narednim mjesecima.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.